我哋上個星期以經定咗位啦,約好咗8:30同外母1家人去到酒樓等咗15分鐘倒就入得座。點咗個...「快欒母親宴」酒水全包$2700菜式如下。五福臨門大拼盆:乳豬皮好脆.豉油雞夠滑好味.燒鴨D肉好淋燒得夠香.叉燒半肥瘦夠熱好食.海蜇好爽脆D麻油好香。法式珍菌蝦球焗伊麵:蝦球夠味爽脆彈牙,珍菌有蘑菰.鮮冬菰.雞脾菰.同鮑魚菰份量足夠,Fusion法式芝士汁配伊麵底的確真真好食。碧綠炒鴛鴦蚌片:桂花蚌同象拔蚌泡制得好爽脆,加工西芹條又冇"根"好正。瑤柱鮮菰扒翡翠:瑤柱絲嘅燴汁好"稠",食到汁食唔到瑤柱再加翡翠...姐係小唐菜夾下夾下就水汪汪啦,鮮菰變咗罐頭草菰唔"掂"。紅燒花膠海皇翅:一般D紅燒翅都只係暖暖"哋",但係佢喱度D紅燒翅真係夠"熱"辣辣,指係食唔到花膠可能"煮"溶咗呢。清蒸生猛大海斑:條海斑真係好鬼"鞋",可能蒸過籠又唔知係唔係唔新鮮呢,薑葱豉油就幾好味。金錢扣海鮑片:鮑片好"淋"唔韌OK,金錢...姐係花菰好大隻炆得夠淋好入味好食"掂",但係個鮑片燴汁好"稠"。當紅炸子燒雞:炸子雞嘅肉好好味夠滑,雞皮做得卜卜"脆"冇得彈。鮮蝦荷葉飯:荷葉飯裏面D蝦都夠爽口,很重荷葉味嘅飯做得好爽
我哋上個星期以經定咗位啦
點咗個
...「快欒母親宴」酒水全包$2700菜式如下。

法式珍菌蝦球焗伊麵:
碧綠炒鴛鴦蚌片:
桂花蚌同象拔蚌泡制得好爽脆,加工西芹條又冇"根"好正。
瑤柱鮮菰扒翡翠:瑤柱絲嘅燴汁好"稠"
紅燒花膠海皇翅:
清蒸生猛大海斑:條海斑真係好鬼"鞋"
,可能蒸過籠又唔知係唔係唔新鮮呢,薑葱豉油就幾好味。
當紅炸子燒雞:
炸子雞嘅肉好好味夠滑,雞皮做得卜卜"脆"冇得彈。
鮮蝦荷葉飯:荷葉飯裏面D蝦都夠爽口,很重荷葉味嘅飯做得好爽同好乾身好味道。
親情子母蟠挑:普通嘅壽飽冇經喜。
2011-05-07
母親節