多年前跟地道澳門人食過之後,就愛上左呢度的薯蓉馬介休,每次去澳門都必定要食!今次同男朋友黎都唔例外!🤤🤤🤤🤤有鑒於上次因爲6點半未夠去到先有位,所以今次特別係fb book左枱先!😎😎之前幾次都坐樓下,今次坐樓上,坐位都闊落。不過職員唔係成日上黎,所以要落單就要把握佢地上黎送餐的時候喇!我地叫左一個細的忌廉薯蓉馬介休,葡式白酒檸檬炒蜆同埋富仕燴海鮮飯!個蜆一放低就嚇親我,d蜆好大隻仲堆到成座山咁!食落味道好特別,有少少辣同酸,好醒胃,d蜆又肥!我食完d蜆仲一直忍唔住係咁飲個汁🤤🤤🤤🤤。薯蓉馬介休就比以前差左少少,唔知係米太多人食,焗得唔夠耐,個面仲係白色,無以前咁香口。不過入面依然係咁creamy,好重忌廉味同少小馬介休的咸味,真係好好食!😋😋😋😋都好邪惡。🙈🙈🙈🙈其實個飯係我地唔知食咩好求其叫的,估唔到好好食!佢係茄汁燴飯,入面仲有魚,魷魚,青口等海鮮。茄汁酸酸甜甜好好食,食到一半其實已經好飽,但係都忍唔住要繼續食,我諗呢個可以成為我地黎呢度的必叫菜式喇!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼好似木槺布甸係萄國經典甜品,但係我地實在太飽喇,所以就無食到!坐我地四周的都係澳門人,所以呢度真係有水準同埋係

好似木槺布甸係萄國經典甜品,但係我地實在太飽喇,所以就無食到!坐我地四周的都係澳門人,所以呢度真係有水準同埋係澳門人由細食到大的,大家去澳門都真係要試下!👍🏼👍🏼👍🏼