去澳門一定要食一餐葡國菜,上 openrice search 到呢間餐廳,鍾意呢度舒適既裝潢,比起其他裝修普通但價錢又差唔多既店子,坐落都舒服好多。我地早幾日前已 book 位,黎到店員問我地想唔想坐露天,外面空氣很好,環境又寫意舒適,好多謝店員既安排。1 L Sangria:酒味調配得香濃又易入口,飲住 sangria 黎食非洲雞好配搭。非洲雞:因為怕辣,店員好好服務甘安排雞和辣醬分開上。雞肉燒過香得黎又唔會乾身,保持嫩滑;非洲辣醬原來不是很辣,而且香濃野味,用左不同材料調配,好味得令我們驚喜。香煎龍利柳配檸檬汁:龍利柳大條肉厚,魚肉又係想像唔到甘香滑,真係正到爆。馬介休炒雜菜:炒得唔夠鑊氣,呢個係普遍葡國炒菜既特色,我較喜歡中國炒菜。我地一邊品嚐美酒佳餚,一邊享受浪漫寫意既環境,一直暢談了兩個多小時。
Sangria
又乾又硬既餐包