2013-07-02 1071 瀏覽
個個都話,去澳門要食翅.其實魚翅度度都有,點解要去澳門?為左探究一下,決定試下最多人O個間環境勁細勁多人勁迫,食得好唔舒服,加上我地身形又霸氣,真係好想走佬去第二間但係坐低左又怕醜就算啦唔記得叫邊款,但材料係有花膠,海參的份量大約有飯碗1.5碗左右熱辣辣食一口,都幾咸,也有重的胡椒味.煮得不會太杰,海參彈牙,但份量不多,花膠也是細細的.魚翅就真係極小,食4口才會品嚐到小小.湯的份量佔左7成.大約85蚊左右.感覺上同酒樓的質素有一點距離,因為靚翅要用好多材料去煮,也要用好耐時間去煮.這裡的感覺係一分錢一分貨,味道其實很像碗仔翅,咁點解唔直接食碗仔翅仲抵.其實計番也不便宜,佢咁少材料賣我85蚊,如果我去酒樓食靚翅,足料既話收我3百蚊一位,而且質素高很多我想這裡係捉人貪平的心理吧
個個都話,去澳門要食翅.

其實魚翅度度都有,點解要去澳門?

為左探究一下,決定試下最多人O個間

但係坐低左又怕醜就算啦

唔記得叫邊款,但材料係有花膠,海參的

份量大約有飯碗1.5碗左右

我想這裡係捉人貪平的心理吧