2019-05-24 271 瀏覽
諗唔到食咩好就來左食日本野 平日有lunchset 好多選擇 有魚生飯有熟食咖哩等等 跟餐有湯 沙律 蒸客同主食 仲可以加錢配埋其他小食 豚肉生薑燒 份量比想像中多好多 叫左少飯仍然食得超飽 豬肉大塊但好入味 醬汁甜甜地送飯一流 燒三文魚頭定食 份量好多 魚頭燒得幾好 幾嫩滑 但如果再燒燶一d應該會更加香口更正 其他定食價錢都係50-60蚊咁上下 雖然味道未算好正 但對得住個價錢有餘了!
跟餐有湯 沙律 蒸客同主食 仲可以加錢配埋其他小食

2019-05-24
2013-07-13 945 瀏覽
今日約左個朋友一起食LUNCH, 點知朋友臨時有約, 結果得變左得番我自己一個人搵美食, 由於星期天, 心血來潮去了氹仔漁屋食LUNCH。為什麼說平民日本料理店呢,原因是若果50元的SET LUNCH有三文魚、有烏冬, 我認為在氹仔是十分不錯的選擇,漁屋也不是第一次光顧,第一次光顧是大學時期,跟一位大學朋友聚舊,才認識這個地方。好吧, 不囉唆, 直接進入主題。一開門, 你會聽到悅耳的風鈴聲。原來她們門口掛上了風鈴,好有心思  (門要自己打開的,不是自動門哦)進門後, 我選擇了吧台, 原因是我很喜歡看著師父料理,但看似師父好緊張呢,不停看著我。我坐好之後, 我就選了我經常選擇的B餐 - 三文魚親子飯 + 蟹籽沙律 + 紫菜湯烏冬今次這個飯上得好快哦, 不用3分鐘就放在我的面前了,師父好快手  這個三文魚親子飯,以性價比來說, 我認為是中上的。不用一會, 沙律也送上來了,這個沙律我認為是可以接受的,不能用好食和難食來形容 當我食到一半,烏冬也上台了,其實我一直好唔明為什麼要將烏冬設定係套餐裏,既然有飯了, 再吃烏冬感覺很不舒服,我寧願要個面豉湯, 但說實話,這個烏冬只是中規中矩。整體來說,

好吧, 不囉唆, 直接進入主題。
 (門要自己打開的,不是自動門哦)
三文魚親子飯 (午市特價套餐 B)
  這個三文魚親子飯,以性價比來說, 我認為是中上的。
三文魚親子飯
蟹籽沙律
紫菜湯烏冬

整體來說, 50多元的午市日本套餐是可以接受的,環境舒適,適合趕時間的上班族或同學聚舊。
題外話/補充資料: 話說, 漁屋好像不太喜歡別人拍照, 我在門口拍風鈴的時候,就被店員問三問四,我自問也沒有阻著你們做生意哦。另外, 在店裏拍照, 服務員都會用不爽的眼光看著...
2013-07-13
三文魚親子飯 (午市特價套餐 B)
2011-03-12 493 瀏覽
一入到去都冇咩野ge,我地點左幾樣野,包括戈度d定食.都幾平,仲有一個烏冬同一份沙律.都係50元我地仲點左d牛油果三文魚卷,三文魚芝士卷,仲有另外一個唔係好記得個名.但係都唔算很好吃,就是過得去,唔算很好.我地仲叫左個鐵板生蠔,見到菜版張相好靚咁,點知...唔太好食,又細件....不過個汁都還可以,食入去就中規中矩戈度d服務態度真係欠佳,要改進下,但係食物就唔算貴.
中規中矩
一入到去都冇咩野ge,我地點左幾樣野,包括戈度d定食.
a餐, 什錦魚生飯
都幾平,仲有一個烏冬同一份沙律.
都係50元
但係都唔算很好吃,就是過得去,唔算很好.
牛油果三文魚卷
我地仲叫左個鐵板生蠔,見到菜版張相好靚咁,點知...
唔太好食,又細件....不過個汁都還可以,食入去就中規中矩

戈度d服務態度真係欠佳,要改進下,但係食物就唔算貴.
2011-03-11
2011-01-18 329 瀏覽
前2日去食漁屋, 貪佢近近地, 食完返澳大唔洗行咁耐我地3個人叫左2份SET LUNCH(MOP 4X), 一個炸雞軟骨(MOP 35),我地2份SET LUNCH 都跟個蟹子沙律,食入口我發現好"SEND" , 可能放耐左,之後我揾個WAITER 問,我: " D沙律有D"SEND" WO "佢: "係咁架LA"我: "放左幾耐呀? 會唔會放耐左?"佢: "D沙律係咁架LA"之後第2個WAITER行過黎, 問都未問就講"係咁架LA"我: "你拿入去問下師傳LA"佢拿入去, 之後1分鐘後出返黎, 講 : "係咁架LA"我: "咁叫你師傳出黎"佢行左入去, 就不了了之...我D FD 叫我唔好理, 以免被人加料, 我都冇眼睇了但呢間野咁鐘意講"係咁架LA", 不如唔好叫漁屋, 叫 "係咁架LA日本料理 " LA.
前2日去食漁屋, 貪佢近近地, 食完返澳大唔洗行咁耐

我地2份SET LUNCH 都跟個蟹子沙律,

食入口我發現好"SEND" , 可能放耐左,

之後我揾個WAITER 問,

我: " D沙律有D"SEND" WO "

佢: "係咁架LA"

我: "放左幾耐呀? 會唔會放耐左?"

佢: "D沙律係咁架LA"

之後第2個WAITER行過黎, 問都未問就講"係咁架LA"

我: "你拿入去問下師傳LA"

佢拿入去, 之後1分鐘後出返黎, 講 : "係咁架LA"

我: "咁叫你師傳出黎"

佢行左入去, 就不了了之...

我D FD 叫我唔好理, 以免被人加料, 我都冇眼睇了

係咁架LA
2011-01-09 231 瀏覽
呢間野真係一個唔錯GE選擇~~~因為我時時都去呢度食GE~~裡面D野唔怕太貴水準方面又OK WO~~中午都有套餐GE~~你都可以去試下!還有比較清潔!佢SUCI D 肉又唔怕好小~所以係你唔錯GE 選擇

呢間野真係一個唔錯GE選擇~~~
因為我時時都去呢度食GE~~
裡面D野唔怕太貴
水準方面又OK WO~~
中午都有套餐GE~~
你都可以去試下!
還有比較清潔!
佢SUCI D 肉又唔怕好小~
所以係你唔錯GE 選擇