2023-03-09 342 瀏覽
來到店內已經坐滿,服務員引領了我坐樓上雅坐。服務及食品都很到位。食了半隻炸雞,好好味。皮脆肉滑!生虾新鮮!菠蘿炒飯也值得推介。最後還要了3色糯米飯加芒果,特別出色!
2023-03-09
2023-01-31 280 瀏覽
今日又嚟咗泰谷食個開心lunch,今次點咗海鮮冬陰功湯濛,真係好好味,辣度都算適中,一開始食冇乜嘢,但後來越食越辣,有點後勁😂😂😂特別想講服務員的態度,真係好好,好有禮貌另外點咗泰式奶茶,特別一提,今次我試咗少甜,比正常甜更好飲,值得一試再試!

特別想講服務員的態度,真係好好,好有禮貌
2022-12-10 68 瀏覽
上次已經食過呢間的午市套餐,覺得好抵食,今日天寒地凍,想食啲熱辣辣嘅嘢,於是又再嚟食佢嘅海鮮喇沙湯麵😋😋點知一坐低店員就有驚喜,原來餐廳參加緊一個唔知咩比賽,幫手投票就可以送一個小食,本身冇乜所謂,店員態度又真係非常好,所以就幫手投下一票,點知送的是青木瓜沙律,而且仲係正常份量,單點要差不多$70 ,真係超值😅
2022-12-05 190 瀏覽
Cp值超高泰國菜!價錢唔算貴,款式選擇多, 裝修有東南亞風格,有藤椅同大型植物 ,打卡一流! 本身諗住好似其他泰國菜一樣味道取勝就可以,點知排盤都非常之靚!個咖哩海鮮椰青炒飯竟然原個椰青上,菠蘿炒飯亦都用菠蘿上,淨係見到個擺盤已經好正!
Cp值超高泰國菜!
2022-12-04 188 瀏覽
喺屋企樓下附近有間泰國菜,風景設計同裝修都非常泰風,打卡一流!最初以為會好貴, 點知見到個午餐非常抵食,仲包一杯泰式奶茶或泰式奶綠 !我叫咗一個豬頸肉青咖哩飯, 唔算太辣,椰香味非常重, 豬頸肉烤得脆邊,值得一試! 一個套餐都只係 68蚊 cp值爆燈!
2022-05-29 81 瀏覽
經過呢間餐廳,見到門口餐牌發現原來午餐非常抵食,於是入去試吓。坐低睇清楚餐牌,原來呢個價錢仲包一杯泰式飲品,有泰式奶紅茶/泰式奶綠茶,真係非常驚喜! !食泰國菜一定要試吓咖喱,於是點左咖喱雞扒飯,雞扒炸得非常好味,外皮酥脆,內裏還有肉汁,點埋香濃咖喱汁一齊食,真係非常享受! !咖喱汁個人覺得味道有一點鹹,但夾埋白飯,味道其實剛剛好!白飯質感略嫌偏硬,如果軟少少,會更好味!有趣的是旁邊拌有一小撮沙律,裏面有勁多新鮮菠蘿粒,很清新🥰🥰🥰餐飲都好特別,如果揀熱奶茶,有個茶壺仔俾你自己把奶茶倒落茶杯,打卡一流😍😍😍😍😍整體感覺良好,值得推薦!!

整體感覺良好,值得推薦!!

2022-05-28
2022-05-28 139 瀏覽
呢間餐廳行過見到好多次,通常都好多人,今日下午2:00過嚟之後有啲空位,先可以入嚟坐吓。環境超靚,真係有啲泰國風!可能係因為啲竹藤嘅裝飾同埋櫈!再講下啲餐具,都係好靚,嗌咗個熱奶茶,配埋一個超靚嘅杯同壺,自己倒落去,儀式感就是這樣來了🤭

環境超靚,真係有啲泰國風!可能係因為啲竹藤嘅裝飾同埋櫈!