中環八點收工, 當然希望吃一頓好的.上OpenRice一搜尋,這間又出名Waffle又出名晚Skillet, 立即入我法眼坐扶手電梯過去,位置比偏,左手邊還有一間專做Waffle的搶生意,不過這間一店兩食,又可以醫肚又可以食甜品,係門口比店員姐姐講兩句就入左去, 佢態度好好,好親切.一入去睇下Menu, Dinner Set 冇Skillet 又得半份Waffle而且幾貴就散叫左前菜沙律,Skillet 同CarbonaraSalad 唔錯,鴨有鴨味,伴碟又美觀,味道適中,放工岩食.薯仔濃味,就算飽飽地,一粒粒食都滋味蛋的形狀令我以為送水牛芝士咁好.Carbonara冇圖,冇驚喜,水準一般,伴碟同Salad一樣咁靚,食落生左少少唔多熱.最後重點,Waffle酸味味的草莓加上好味既Waffle 正雪糕係熱辣辣Waffle隔離當然要快D食.

Smoked Duck Salad
Skillet
薯仔濃味,就算飽飽地,一粒粒食都滋味

蛋的形狀令我以為送水牛芝士咁好.

Carbonara
冇圖,冇驚喜,水準一般,伴碟同Salad一樣咁靚,
食落生左少少唔多熱.
Waffle
最後重點,Waffle
酸味味的草莓加上好味既Waffle 正
雪糕係熱辣辣Waffle隔離當然要快D食.
題外話/補充資料: 唔知佢係咪覺得我地好肚餓,我叫左6,7分鐘野食就上枱 我兩個人,一個前菜,兩個熱食,竟然三碟同一時間一齊上, 食西餐第一次見,最搞笑係熱食唔多熱,然後睇到睇到左邊張枱叫既野差唔多 心諗「唔怪得佢地煮咁快,係翻熱既」之後我食甜品時另一張枱叫Skillet 上枱時有熱氣上來,D油咋咋聲.明白晒. Waffle店重點係Waffle
2013-10-29
Smoked Duck Salad