2018-09-07 2721 瀏覽
上年同朋友食過Westwood cafe嘅tea set,記得感覺係非常唔錯同抵食,所以就帶埋男友再黎試新set喇。有哂Westwood logo好靚嘅餐具⋯⋯可惜被我發現⋯⋯佢未清乾淨上手嘅痕跡⋯⋯首先上菜嘅係甜點,2人前但係只得每款一件(以我記得之前應該係每款1人1件)不過水準都保持到嘅⋯⋯⋯左右兩邊嘅macaroon 分係橙味同玫瑰味,甜味適中唔會過甜。至於中間嘅2款嘅朱古力,2款朱古力味濃郁1人得半件當然係唔會漏啦😂😂之後就到tea set架登場喇。。。冇左D甜點令到個架好似好凋零咁.首先最頂果層, 係迷你和牛漢堡同香酥豬肉卷.呢2款嘅味道可以嘅, 但兩者都偏乾身左少少第2層係scone 同 兩款唔同嘅甜品杯 分別係吉士紅莓醬,個底有d蛋糕粒,鐘意吉士醬嘅我幾like另一個應該係雜莓yogurt,味道偏酸,男朋友話好開胃食到最底果層,分別係煙三文魚凱撒沙津撻同迷你蘑菇批。呢個煙三文魚撻,可以跟佢個名分成三部分,煙三文魚啦/ 凱撒沙津係一條菜+少許煙肉碎/ 而個撻係同岩岩果2樣野係完成夾唔黎嘅而且好硬身至於雞批就係普通中間水評啦,料都多嘅。總括黎講, 呢度嘅甜點質素比鹹點高D.雖

至於中間嘅2款嘅朱古力,2款朱古力味濃郁
1人得半件當然係唔會漏啦😂😂

首先最頂果層, 係迷你和牛漢堡同香酥豬肉卷.
呢2款嘅味道可以嘅, 但兩者都偏乾身左少少

第2層係scone 同 兩款唔同嘅甜品
分別係吉士紅莓醬,個底有d蛋糕粒,鐘意吉士醬嘅我幾like

另一個應該係雜莓yogurt,味道偏酸,男朋友話好開胃

食到最底果層,分別係煙三文魚凱撒沙津撻同迷你蘑菇批。
而且好硬身
至於雞批就係普通中間水評啦,料都多嘅。

總括黎講, 呢度嘅甜點質素比鹹點高D.
雖然本人係Westwood 粉絲, 品牌效應係必然嘅事, Tea Set 呃LIKE指數當然係高, 但感覺性價比下降左, 比起1年前嘅誠意感覺亦下滑左, 今次甚至特式都欠缺埋, 所以下次應該都要再考慮下了.
PS: 見到蛋糕櫃都幾吸引, 應該再黎都只會黎食CAKE.
2018-08-04