2024-01-21 496 瀏覽
仲喺舊公司做嘢個陣,蘑菇成日會同同事相約位於尖沙咀美麗華1期4樓嘅「元氣一杯」食lunch🫶🏻 呢間餐廳嘅午市定食十分豐富抵食,除左主菜之外,會依據唔同餐配搭各式小菜、漬物、沙律、茶碗蒸、麵豉湯同生果,以及一杯餐後飲品。以下為大家介紹蘑菇心目中🔝3️⃣定食:🧡南蠻雞定食($85)南蠻雞係日本宮崎縣的經典料理,次次黎都必食😽獲得多位同事嘅一致好評~超足料,會飽到爆衫個種😹,雞肉大大塊,肉質鮮嫩多汁,雖然炸過,但完全唔係普通炸雞個種硬身口感,日式塔塔醬嘅風味滲晒入去,可以話係一個完美組合💞💛玉子燒定食($85)作為玉子燒愛好者,去居酒屋必嗌😼呢款定食中嘅玉子燒total有6件,口感濕潤多汁,蛋香味十足!唔只有沙律配菜,仲配搭幾塊炸雞件,幾開心~不過口感偏硬。💚豬肉泡菜炒雜菜定食($88)了解蘑菇的人就會知我係「重口味」愛好者🤣尤其呢款定食融合左韓式泡菜風味,令人格外有食慾😍新鮮豚肉配搭洋蔥、菇、紅蘿蔔、芽菜,營養均衡,以鐵板盛上,熱辣辣的同時更有滋味😋午市需➕1服務費,餐後飲品蘑菇建議唔好嗌咖啡同奶茶,因為真的唔好飲🤣🤣檸茶同檸水正常水平~
以下為大家介紹蘑菇心目中🔝3️⃣定食:

🧡南蠻雞定食($85)
南蠻雞定食

💛玉子燒定食($85)

💚豬肉泡菜炒雜菜定食($88)

南蠻雞定食