2018-02-13 1255 瀏覽
第一次入馬山搵野食仲要tea time....其實好多人嘆,即係變左唔會咁快有位,搵左陣,搵到呢間仲有位見menu有pancake食呀,我將軍澳個間無㗎,其他tea set都係咁上下價錢,所以入左去食pancake講明要等20分鐘,所以唯有食住老公嘅意粉先照燒雞肉本菇意粉同menu張相有啲出入,本菇無相中咁多,加上好似燒汁唔夠淋落啲意粉,所以賣相唔多掂,我即問侍應拎menu對比,職員都好細心問我有咩幫到我咁我同職員反映返menu好似唔似,本菇無條?原來我睇漏左。。。要細心啲睇,係有幾條仔嘅,職員又話照燒汁係咁咁好啦照食,味道又唔差,係意粉多啲汁淋係面,賣相就靚仔啲,但照燒雞肉都好味,只係雞肉對比起意粉太細少,感覺似被騙但tea time呢個份量係好夠食叫左杯cappuccino飲都要等一陣,即老公個餐來晒先到我我今日叫嘅野食野飲都要等但來到嘅cappuccino係靚係香嘅,我無耐糖係咁飲,奶味唔太重,無咖啡咁香我好期待嘅pancake來喇等到口水都流晒一來到聞到陣pancake香味cream同雪糕好快溶(因個pancake好夠熱),最後我用匙去筆來食整個pancake邊位脆好好味,p
第一次入馬山搵野食

pancake講明要等20分鐘,所以唯有食住老公嘅意粉先

照燒雞肉本菇意粉

但tea time呢個份量係好夠食

叫左杯cappuccino飲
都要等一陣,即老公個餐來晒先到我
我今日叫嘅野食野飲都要等

我好期待嘅pancake來喇
等到口水都流晒
一來到聞到陣pancake香味

整個pancake邊位脆好好味,pancake中間較厚身,但熟㗎,好香軟好好味好好食添呀

食完大滿足

2018-02-10