2022-05-11 977 瀏覽
因為防疫政策未放寬既關係,我多咗食完early dinner之後發掘唔同樓上酒吧。喺Openrice見到依間新開以居酒屋形式營運既小店,要試🤞🏻雖然只係大約6:00pm,店舖入面已經坐咗大約一半既人😂裝修方面行簡約工業風,氣氛好清幽,成個氣氛真係好似日本居酒屋一樣。平時比較少鑽研sake既我地,見到份menu真係會一頭霧水,所以最尾決定揀tasting set🤣店員服務態度好好,好詳細咁為我哋介紹推介俾我哋嘅三款清酒🍶 同埋不同配料嘅作用。除咗三款清酒之外,仲會附送生磨芥末同埋鹽。喺我哋轉唔同酒嚟飲嘅時候可以用芥末來做一個cleanser。而喺舌頭上面點少少鹽甚至可以將同一種酒飲出第二種完全唔同嘅味道🤫 真係長知識😂👍🏻最左: 係三隻之中最dry嘅,不過飲落都有少少回甘,比較mineral啲,非常適合平時飲開酒既男士👍🏻中間: 依支sake名既意思係flirty咁解🤫 比最左會甜多少少,fruity啲。最右: 依支就最適合我,因為我平時飲開啲甜啲嘅酒,回甘好重,較適合女士。雞泡魚乾($58) 又甜又鹹又有咬口,用嚟送酒一流🥹♥️

雖然只係大約6:00pm,店舖入面已經坐咗大約一半既人😂

雞泡魚乾($58) 又甜又鹹又有咬口,用嚟送酒一流🥹♥️