2011-02-23 18 瀏覽
唔經唔覺都幫襯左甜甜四年幾,雖然食黎食去既野都無乜分別。不過,我鍾意呢度即叫即整。咁可以keep到最好既品質,因而留住班熟容。但呢日唔知點解,啲野食好快黎到。都好既,咁樣可以盡快醫治我既胃口。首先出場既係卜卜脆既牛角包,新鮮出爐好惹味既。而且牛油味好夠,又唔會太油。呢個包送湯真係好正。而呢日既忌廉湯比平日稠了一點,但味道還不錯。個湯有幾粒蜆肉,同面頭有啲麵包粒。呢個配搭可算相當認真,雖則只係普通既忌廉湯,但絕不失禮既。之後係黑椒牛扒,黑椒汁係自家製既味道。辣度適中,同牛扒既味好夾。而我對呢度既牛扒幾有信心,肉質鮮嫩。而且唔會有overcook既情況。此外,仲有啲味道唔錯既配菜在旁。啲配菜係用過蒜蓉炒既,所以味道都唔錯。最鍾意佢啲炸薯仔,係用新鮮薯仔炸既。所以薯味頗濃架。而牛脷既味道都唔錯,牛脷雖然份量唔太多。但勝在夠淋,而且個汁幾惹味。用黎撈飯絕對係唔錯既選擇。最後係蒜香蜆肉天使麵,呢個係呀爸成日食既。甜甜既天使麵做到彈牙既效果,其他既餐廳都未必整得咁好食。用蒜蓉炒得乾身啲,而且蜆肉既份量都幾多。最認真既係,個天使麵既賣相好掂。有啲紅椒、青椒炒,食落好睇又好食。整體上,個天使麵可算係色
好既品質,因而留住班熟容。

認真,雖則只係普通既忌廉湯,但絕不失禮既。
卜卜脆牛角包
惹味忌廉湯
鮮嫩黑椒牛扒
錯既選擇。
美味牛脷
未必整得咁好食。用蒜蓉炒得乾身啲,而且蜆肉既份量都幾多。
最認真既係,個天使麵既
賣相好掂。有啲紅椒、青椒炒,食落好睇又好食。整體上,個天使麵可算係色香味俱全既
佳作。
蒜香蜆肉天使麵
整體上,呢餐同平時既感覺都係差唔多。只不過係百忙間抽時間黎relax一下,實在係難得
既時間。所以點都要好好珍惜。

2011-02-09
卜卜脆牛角包