2015-07-27 2749 瀏覽
星期六不用上班, 到SOHO享受一個悠閒午餐, 再逛逛附近新舊交雜的商店, 真是樂事.來到餐廳, 點了2-course set lunch先來一客香草麵包, 第一道菜是沙律, 裡面有parma ham, 水牛芝士, 蕃茄仔及黎麥, 呢度既黎麥煮得好好味, 應該是加了olive oil 及其他香草提升左佢既味道, 黎麥是健康榖類食物, 應多吃喔!呢個沙律係老公既, 裡面主要有芒果粒, 果后(牛油果)及蟹肉, 呢個前菜好好味, 比我的吸引, 建議三樣野一齊放入口食, 一次過有齊"甜" "鮮" "軟綿綿"感覺我既Main Dish係 雞肉丸忌廉濶條麵,  忌廉略為太多, 吃到一半已好漏老公既steak, medium rare, 老公話好食, 我唔係牛的, 只是吃了伴菜既薯仔, 呢個係炸skin potato, 不錯.由於我兩唔趕時間, 最後加多了兩個甜品, 再享受多一陣...冷氣呢個甜品正確名字唔記得左, 係香蕉配vanila ice-cream 再淋 affogato & caramel sauce上面. 呢個超好味, 好味在個caramel sauce 跟 ice-cream 好夾,

來到餐廳, 點了2-course set lunch

先來一客香草麵包,

呢個甜品正確名字唔記得左, 係香蕉配vanila ice-cream 再淋 affogato & caramel sauce上面. 呢個超好味, 好味在個caramel sauce 跟 ice-cream 好夾, 不太甜又有種焦香咖啡味道.
呢嗰係Tiramisu, 食完上面個甜品, 反而覺得呢個無驚喜, 但其實呢個也不錯喔~~
想係度讚下呢間餐廳既waitress and waiter, 佢哋親切帶笑容的服務令我哋覺得舒服, 亦吃得開心.

2015-05-02