2018-10-23 825 瀏覽
又係朋友生日, 點都要傾下計歡聚下, 有咩好得過去食afternoon tea? 今次主角揀左洲際x MIKIMOTO海之典藏創業125周年下午茶。成個Tea set 以高級食材例如鮑魚、魚子醬及龍蝦入饌,融入MIKIMOTO的珍珠造型創作, 係一個非常精緻下午茶,同埋鹹點全部完勝,好味到不得了, 你知啦,有d 酒店tea set 鹹點完全冇驚喜,甜點梗係係甜到你會放棄那種, 呢個鹹點獲得我地一致好評。 甜點都好味, 唔會太甜, 全部可以食囇,一個字, 正!個人最鍾意係鮑魚伴脆西米, 推介!同埋飲茶都有LC 用,真係好開心啊。 下午茶的精緻鹹甜美點包括:鹹點日式燒汁鰻魚烏冬生薑清酒鮑魚伴脆西米魚子醬蟹肉撻伴奶油蜆醬香煎帶子墨汁麵包香芒龍蝦魚子醬脆麵包甜點瑞士梨酒檸檬馬卡龍綠茶柑橘撻紅豆綠茶慕絲蛋糕清酒奶凍朱古力撻•珍珠朱古力球英式原味及葡萄乾鬆餅配伯爵茶啫喱、奶油及玫瑰香桃醬

同埋飲茶都有LC 用,真係好開心啊。

下午茶的精緻鹹甜美點包括:

綠茶柑橘撻
紅豆綠茶慕絲蛋糕
清酒奶凍朱古力撻•珍珠朱古力球

英式原味及葡萄乾鬆餅
配伯爵茶啫喱、奶油及玫瑰香桃醬

2018-10-20
生日