2011-03-25 10 瀏覽
黎左將軍澳做野一段時間,梗係周圍搜索有咩好食~呢間打邊爐好似好吸引~lunch又唔係好貴~所以一直期待一日可以去食~就擇今日吉日去食~一去到12pm,人影都冇隻......心諗正啊!好似包左場咁!lunch 有set同放題揀~兩者都係90mins~set由$52-1xx都有~放題最平有$88~第一次食就揀左set$52 mix豚肉+牛肉~湯底揀左豆乳~其他食物係可以任食,肉就一碟~其他食物都係菜、豆腐、油揚、烏冬、素麵、冬菇、芋絲、墨丸、獅子狗~一般人可以嫌太「齋」,不過我覺得都ok~甜品有雪糕(4種味道)~因為得90mins,所以就搏命食~先評下食物: 湯底︰豆乳湯最初煲既時候好香豆奶味(不過最初誤以為係牛乳),不過其實食落係冇味....下次可以食番清湯~食材︰豚肉好味~其實牛肉都幾好~兩樣都切得好薄~可能有人覺得咁薄好唔抵,但我好怕嗰d好「韌」既肉~所以呢度合哂我心!佢地侍應話有100g肉,睇落好似唔似,不過我食落都夠,因為仲會食其他野ma~如果你係食肉獸就另計~其他的野食就ok啦~我推介的有︰墨丸、豆腐~墨丸唔係一舊粉團,已經令我有驚喜!豆腐我一向愛吃,今次係日本豆腐~甜品︰雪糕
黎左將軍澳做野一段時間,梗係周圍搜索有咩好食~
呢間打邊爐好似好吸引~lunch又唔係好貴~
所以一直期待一日可以去食~
就擇今日吉日去食~
一去到12pm,人影都冇隻......
心諗正啊!好似包左場咁!
lunch 有set同放題揀~兩者都係90mins~
set由$52-1xx都有~放題最平有$88~
其他食物係可以任食,肉就一碟~
一般人可以嫌太「齋」,不過我覺得都ok~
甜品有雪糕(4種味道)~
因為得90mins,所以就搏命食~
先評下食物:

湯底︰豆乳湯最初煲既時候好香豆奶味(不過最初誤以為係牛乳
),不過其實食落係冇味....下次可以食番清湯~
所以呢度合哂我心!
其他的野食就ok啦~

甜品︰雪糕好好食~雖然只係雀巢,但有成4種味,當中豆腐味少食d,都幾特別~
service ok~
最後仲送一杯飲品,$60食咁多真係不錯~
而且唔太大食都幾足夠,食90mins啱啱好!
未開始食就一枱都係~
好味~
2011-03-25
未開始食就一枱都係~
好味~
  • 豚肉,墨丸,豆腐