(非會員)
2009-07-03 1 瀏覽
因為要招呼個客食晚飯,問佢想食咩佢話要吃法國菜,加上仲有些少細節野要傾,唔想搵間咁拘謹的。要食得好又要casual,咁就理所當然來LES CELEBRITES!搞到我又來NIKKO HOTEL,前日至在出面TODAI食過buffet,今日就幫襯明仕了!叫了當晚的SET MENU ,頭盤是自助式的,有SALAD,SASHIMI、芝士、海鮮,cold cut等,每樣試左小小,不過唔係我杯茶,試過就算其中最正是SASHIMI,夠大件夠FRESH!湯得一款,係SEAFOOD CREAM SOUP,我印象中是一般,不過我個客覺得ok.主菜方面我叫左牛仔扒,我覺得個牛仔扒幾出色,叫五成真係黎五成,無overcook,好香炭燒味,外脆內軟,又juicy!配菜個烤新薯都好好味,配上芥辣.正正正!甜品方面都不錯, 朱古力mousse, cheese cake, 芒果蛋糕味道很好,當然唔少得Tiramisu平時我係唔鍾意食Tiramisu既,但都encore左2次~焦糖燉蛋食左2啖.都OK.then,最後我叫左杯CAFE LETTE,同個客傾完野就走了
因為要招呼個客食晚飯,問佢想食咩佢話要吃法國菜

芥辣.正正正!

2009-07-02