話說最近都好耐無食Lady M 既千層蛋糕🍰,每件蛋糕都有15層千層餅皮組成,再配以平衡份量既忌廉芝士,口感豐富😃。今次就買左一個新出既「士多啤梨千層芝士蛋糕」,粉紅色既賣相幾哂特別。千層芝士蛋糕中間用新鮮士多啤梨混合忌廉芝士,取代一般既忌廉,均勻塗於不少於15層班戟中。餅底亦用法國🇫🇷士多啤梨朱古力同自家製薄脆,食落酥脆鬆化,比一般千層蛋糕,口感更豐富。面層用左新鮮士多啤梨、士多啤梨果醬、青檸及檸檬皮,並以甜酒配合忌廉,蛋糕賣相變得更吸引外,更為蛋糕添上一陣香氣,岩哂買嚟同屋企人朋友開心分享。今次仲買左一盒賣相幾可愛既「女王的棉花餅」。棉花餅造型十足一舊舊既棉花。因為採用左低溫烘烤製作脆皮,外層口感酥脆、內部蓬鬆柔軟輕盈,中間有唔同味道餡料,例如海鹽焦糖、開心果、藍莓、芒果熱情果同士多啤梨,食落唔會好甜,買嚟做下午茶都幾適合!整體而言,我覺得今次蛋糕幾靚幾fresh,口感幾豐富,棉花餅口感得意,食落又唔會過甜,大家都不妨買嚟試下~~

士多啤梨千層芝士蛋糕
女王的棉花餅