餐廳: JW咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: JW咖啡室
資訊:

N年無黎JW咖啡室食自助餐,難得今日lunch有人請,正呀!今日無太多時間周圍影相,所以簡單講講野食。野食全部係門口範圍,自成一國。刺身已經切好,唔洗排隊等切,而且有平時少見既刺身,例如赤貝,馬刀貝,甜蝦,質素都好新鮮爽脆同鮮甜,另外都有三文魚,吞拿魚,墨魚同八爪魚。吞拿魚質素都唔錯,而且係厚切。凍海鮮我就無食啦,我見有麵包蟹,鮮蝦,螺等等。呢度熱食既賣點肯定係大大塊花膠同大大件龍躉球。花膠算唔薄,我食左3塊。龍躉球非常大件,而且皮有彈性而肉質非常彈牙,我食左好幾舊!另外有北京烤鴨,專人幫你包埋皮同配料,唔知可唔可以只要皮。仲有乳鴿同鷄。燒牛扒好正,又淋又嫩,肉質好好,加埋蘑菇汁一齊食仲正,我食左兩塊。另外都有其他醬汁。配有少見既煙肉椰菜仔,車厘茄,薯角同薯餅自己攞。燒牛扒隔離有少少西式野食,牛面頰非常嫩口!另外我見到有腸,魚柳同意粉,就普普通通唔吸引。其他熱食就唔太特別,有西芹蝦仁,鵝掌,蒜蓉蒸蝦,菜心,肉碎四季豆,燒賣,炒麵。蝦仁非常爽脆。另外有一個小小既咖喱角落。仲有粉麵檔。湯至少見到有兩款,有中有西。沙律選擇唔多,有燈籠椒,西芹,紅蘿蔔,沙律菜,紅菜頭,薯仔沙律,番茄配水牛芝士

刺身
凍海鮮我就無食啦,我見有麵包蟹,鮮蝦,螺等等。
熱食
燒牛扒

湯至少見到有兩款,有中有西。

沙律選擇唔多,有燈籠椒,西芹,紅蘿蔔,沙律菜,紅菜頭,薯仔沙律,番茄配水牛芝士。附近有3款芝士,凍肉得煙三文魚。沙律質素正常。紅菜頭好酸。
甜品
甜品有Raspberry Roll, Chocolate Cake, Puff, Macaron, Champagne Jelly, Panna Cotta, Tiramisu, 仲有專人幫你切既pineapple cake, cheese cake, chocolate tart, black forest cake, mousse cake等等。中式甜品有綠豆沙,蓮蓉西米布甸,麵包布甸,蛋撻仔等等。甜品質素參差,cheese cake非常滑溜香濃,蓮蓉西米布甸又香又滑,蛋撻仔唔甜有蛋香。不過Raspberry Roll無Raspberry味,卷蛋質素都麻麻,Pineapple cake先有菠蘿味。Panna Cotta普通,Chocolate Cake都好普通偏硬。Puff都係中下貨色。Macaron想食不過未有添加。

雪糕係哈根大師雪糕杯,例牌個幾款口味,包括我最愛既士多啤梨口味。

水果有西瓜,哈密瓜,提子同蘋果。西瓜質素中下。哈密瓜可以。提子同蘋果無試。

每人包一杯咖啡或茶。我叫左熱檸水。

總括而言,食物選擇真心唔算多,個人覺得呢度主打刺身同花膠龍躉。食物質素普遍都可以,甜品有點失望。服務員都快手收碟添水。環境方面都幾嘈,多人一枱會講野聽得唔太清楚。今日我唔知價,不過正價聽講要四百多一個人,都唔平,勉强比個OK啦。
2022-07-12
熱食