2021-06-29 1106 瀏覽
𝐻𝑜𝓉𝑒𝓁 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾呢個係𝘴𝘵𝘢𝘺𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 既𝘪𝘯 𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘥𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨,主題係💫龍蝦🦞阿拉斯加蟹肉🦀海鮮盛宴✨。🌟煙蘇格蘭三文魚配辣根忌廉配三文魚子醬頭盤既三文魚🍣既煙熏味好重,而且都算新鮮。碟上既𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 🍞揸上魚子同埋忌廉,口感幾𝘳𝘪𝘤𝘩 唔錯👍🏻。-🌟阿拉斯加蟹肉、莧菜意大利雲吞配香檳香草汁個阿拉斯加蟹肉幾結實同埋食得出蟹既鮮味,唔會淋𝘱𝘢𝘵 𝘱𝘢𝘵 👍🏻😋🥰,不過得好細條一條🤣🤣🤣。莧菜意大利雲吞本身味道唔重,但香檳香草汁又比較淡味,所以比較一般。-🌟法式芝士波士頓龍蝦🦞及蝦肉🦐伴松露馬鈴薯🥔及時令蔬菜🥬全晚最令我驚喜既係呢個芝士焗龍蝦🦞,佢既芝士味勁香濃,龍蝦肉新鮮同彈牙。蟹鉗肉本身已經處理左放埋芝士下面,所以輕易就食到啖啖肉😍旁邊仲加咗啲蝦肉,蘑菇等等。令口感更加豐富。另外,我最鐘意既係佢伴碟既薯蓉💕,加入左黑松露令口感非常幼滑之餘同勁香勁𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺呀,令人一試難忘。📍 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐨 𝐏𝐨𝐥𝐨 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠 3 𝘊𝘢𝘯𝘵𝘰𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘛𝘴𝘪𝘮 𝘚𝘩𝘢 𝘛𝘴𝘶𝘪
𝐻𝑜𝓉𝑒𝓁 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾

🌟煙蘇格蘭三文魚配辣根忌廉配三文魚子醬

🌟阿拉斯加蟹肉、莧菜意大利雲吞配香檳香草汁

🌟法式芝士波士頓龍蝦🦞及蝦肉🦐伴松露馬鈴薯🥔及時令蔬菜🥬

📍 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐨 𝐏𝐨𝐥𝐨 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠