🇭🇰Hong Kong - Kowloon Bay📍Terrace in seaside士多啤梨窩夫Strawberry Waffle 濟州柑橘乳酪Jeju Tangerine Special YoghurtAqua Bomb水漾奶昔Banana Milk Shake_____________________________近常見到好多人IG打卡一間飲品有原個柑橘嘅鋪頭,今日終於到我去試下。因為唔係太肚餓所以就只係簡簡單單叫左兩杯飲品一個窩夫。呢到最Signatures相信係柑橘乳酪同菠蘿沙冰,但好唔好彩個日無菠蘿沙冰。兩杯飲品不過不失,但水漾奶昔比我個感覺似香蕉香精加牛奶打出嚟。因為味道有小小小假,奶昔亦都比較稀。相對柑橘乳酪就好飲好多,亦都有啲果肉。窩夫新鮮熱辣。好有蛋香味,外脆內軟,加埋忌廉真係一啖接一啖食,士多啤梨亦都好甜。有小小失望就係店鋪大部用嘅都係即棄餐具,有小小唔環保。其次,餐廳大部分飲品食物都係IGable嘅食物。如果用返佢地menu上嘅玻璃一定靚好多。另外,有部分就真係有待改善,第一,因為Share食所以有比定啲碟Share用但所有碟濕到一個點,唔講以為洗完即時拎出
🇭🇰Hong Kong - Kowloon Bay
📍Terrace in seaside

Strawberry Waffle

濟州柑橘乳酪

Aqua Bomb水漾奶昔
Banana Milk Shake

_____________________________

有小小失望就係店鋪大部用嘅都係即棄餐具,有小小唔環保。其次,餐廳大部分飲品食物都係IGable嘅食物。如果用返佢地menu上嘅玻璃一定靚好多。另外,有部分就真係有待改善,第一,因為Share食所以有比定啲碟Share用但所有碟濕到一個點,唔講以為洗完即時拎出黎。第二,服務員亦都有種天然呆feel,可能佢太攰,我係佢面前揮左幾次手佢都好似睇我唔到咁。之後先眼尾望下我,但最後都係另一區嘅服務員幫我落單。第三,座位上都有唔少嘅食物碎碎,衛生可能要再注意下。

📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖
元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖