閨蜜中環返工,我就周圍睇open rice 有咩好餐廳同佢興祝她選了la canteche,事後我再google map定,原來近到我家行五分鐘就去到🤭地點算係一個幾估晤到嘅僻巷入面餐廳內裝修很特別,一入門口就有部足球機,選合大班朋友聚餐其一娛興節目睇完個餐牌,真係唔識點菜,即上open rice睇下人地叫咩🤭我地點左個juicy chicken breast French ham and melting marbier raw cow milk cheese in light crispy breaded crust $188係煙肉芝士雞胸㚈脆內軟,雞胸一點都唔鞋,外面薄炸皮好咬口,芝士唔太濃唔會太濃,每個主菜可以配一至個side dishes呢個就配薯條啦🤤薯條係可以再脆d另外點左個 us cab grade hanger steak in a mushroom creamy shallot sauce flambéed in cagnać $228係牛黎既,可能太薄了,有點過熟,唔算太出色,但個side dish 係butter French mini macaroni就不得了,

地點算係一個幾估晤到嘅僻巷入面

係煙肉芝士雞胸

呢個就配薯條啦🤤薯條係可以再脆d

就不得了,同牛扒一樣係磨菇汁,所以兩樣好夾,而且通粉係mini size好食

興祝飯局,甜品就緊係唔少得,點左個自家製既m&m’s nougat ice cream ,唔會太軟易溶,每一啖都好實在,有口感,再配大粒m&m 同 cream,仲有咩呀,唱住生日歌咁捧蛋糕上黎架,好有heart

閨蜜搵到亮點,用白色蠟燭,我話在由外國人主理既法國餐廳,唔忌呢d嘅🤣🤣🤣
食好西,就要飲下白酒襯番下cheers

待應係好有禮,又靚嘅女鬼妹,一人serve6枱,上上落落,又捧餐,辛苦曬,所以加一外,我都另外再比小費佢🤟🏻
2018-08-25
生日