2018-06-03 61 瀏覽
月頭有 budget 所以今晚唔再食平啲,而食好啲。呢間嘢選擇都幾多,有韓式蛋餅、炒飯、芝士燒、年糕、甜品等。舖面設計清新、簡約,給人舒適耐看嘅感覺。通道夠大、餐枱之間距離足充,所以就算傾計大聲了點都唔會嘈親鄰枱。講返食物,呢度係食fusion 嘢,西式混韓式食品,與school food 風格相似,食咗3款食品,包括三文魚泡泡飯(即係梳乎厘加韓式三文魚炒飯)、忌廉雲吞年糕同豬肉芝士燒。每道食物擺盤都不錯,普遍份量偏細。泡泡飯:貪得意叫唻試,炒飯係做得幾好,幾乾身又多三文魚,韓式辣醬同個炒飯好夾,但層蛋白梳乎厘就太漏。不過冇諗過梳乎厘呢類甜品都可以整成咸食。忌廉雲呑年糕:味道幾多,忌廉配菠菜永無失手,其中食到好香蒜味,但份量真係好細,一碟得7-8塊年糕、3粒雲呑都幾條菜仔,叫價$72加一,真係有點貴。呢度係唔錯嘅傾計餐廳,設計又清新,食物擺盤不錯,好啱𠱓 like .
月頭有 budget 所以今晚唔再食平啲,而食好啲。