2015-11-11 2538 瀏覽
其實已經有一段時間冇來過,以前很喜歡點這裡的牛扒,抵食又好味,牛扒5成燒得剛剛好,我們與同事還經常過來,join埋member, 當飯堂一樣,但後期品質變差,差不多一年沒有來過。今次光顧是因為老闆宴請同事嘅farewell lunch, 當然唔好待簿各位,齊齊叫行政套餐。4 course set lunch, 頭盤點左一個西蘭花湯、軟殻蟹沙律,主菜黑松露意大利粉,甜品雪糕Waffle。一如以往,侍應先端上一藍香噴噴的法國麵包,anchor 獨立包裝牛油,搽一點兒上去,咬落,包邊仍然是如果鬆脆中間的麵包又香、又軟,他們的是自家制,很容易會不停一件接著一件食。。。就咁食飽了...是日餐湯有龍蝦或西蘭花白湯,本人覺得龍蝦湯味道有點怪,通常都會點菜湯,但今日個湯味道淡左d....到軟殻蟹沙律到了,樣貌好吸引,有2大隻,少少菜伴碟,先把蟹中間最多肉部分放進口中,呀。。。成口都係油呀已經唔想再咬落去了。等左一陣黑松露意大利粉上場,諗住可以有啖口食,點知個意粉一點兒汁都沒有,干爭爭咁,又沒有黑松露味,錯曬呀!我食左幾啖就放底餐具,等待甜品好了。雪糕waffle, 應該最冇問題,因為都是現貨回來再擺靚

放底餐具,等待甜品好了。雪糕waffle, 應該最冇問題,因為都是現貨回來再擺靚靚放上碟,食曬。唔夠飽,唯有食多兩舊麵包,無限量供應,這裏還是麵包最好吃!
雪糕waffle
黑松露意大利粉
西蘭花湯、軟殼蟹沙律