2011-01-25 21 瀏覽
最近奧海城二期又開多咗兩間 chocolate shops. 一間係 Leonidas, 另一間係選擇同款式唔錯, 但不太啱我味道嘅 Thomas Haas 第二分店.未正式直接比較過, 但記憶中, 加拿大來的 Thomas Haas 很特別, 但就偏硬同太甜.比利時的 Leonidas 就比較簡單得黎, 容易近民. Estee Lauder 前排同 Leonidas 有個 cross-over 朱古力, 我食咗三粒後, 覺得都 OK 嘅. 唔夠 smooth, 但又唔係好勁朱古力味.- 好處是唔怕太甜. - 但質地, 以 commercial chocolate 黎講, 又唔夠 Lindt 同 Godiva 滑, 或 Wittamer, etc. 嘅好味.
一間係 Leonidas,

比利時的 Leonidas 就比較簡單得黎, 容易近民.

- 好處是唔怕太甜.

外賣送餐