2011-12-29 316 瀏覽
今日係第一次,亦係唯一一次以 fiance and fiancee 既身份慶祝呢一日,下一年身份就唔同咗la,所以我地book咗黎呢度食,confirm質數有保證丫麻!! 同行還有男友妹妹和她的男友,既然有4個人,夠min. charge,就book埋私人房,食得暢快d la!!普普通通又香又滑,yummy!!熱辣辣,夠juicy!! 好彈牙ar!!用番晒d膏黎整個醬,好鮮甜!!夠爽口!!用我地set入面既虎蝦+龍蝦既殼&頭去煮成湯,配上我至愛既白麵豉黎煮,所以又鮮又甜 煎香咗既鵝肝配上烘到脆卜卜既多士,一d都唔油膩好肥美Sam師傅特登唔加蒜片煎,因為咁樣d蒜味會濃過牛味,特別奉上岩鹽俾我地配,完全食到個牛既原味,正!!之後仲用蛋漿寫上「求婚一周年」「聖誕快樂」最後就把呢個公仔 ---> 招牌秋田炒飯 ~ 額外加咗好多配料,比平時又香又好味炒野菜 ~ 普普通通個皮超超超好味,仲好味過之前在日本食到既,因為個漿入面加咗蜜糖,所以又香甜又帶點脆最後就係黑芝麻or綠茶雪糕是日晚餐完滿結束!! 多謝收睇!!
糊麻醬鮮茄蕃沙律+枝豆+酢物
普普通通
鵝肝魚子蒸蛋
又香又滑,yummy!!
廣島鮮蠔
熱辣辣,夠juicy!!
珍寶大虎蝦
好彈牙ar!!
活伊勢龍蝦
用番晒d膏黎整個醬,好鮮甜!!
原隻鮮活鮑魚
夠爽口!!
龍蝦頭 + 虎蝦頭 + 大蜆麵豉湯
香煎頂級鵝肝多士
煎香咗既鵝肝配上烘到脆卜卜既多士,一d都唔油膩
銀鱈魚
好肥美
A5松板牛厚燒
Sam師傅為我地而堆既雪人
之後仲用蛋漿寫上「求婚一周年」「聖誕快樂」
炒野菜 ~ 普普通通
即燒的紅豆餅
最後就係黑芝麻or綠茶雪糕

是日晚餐完滿結束!! 多謝收睇!!

2011-12-26
紀念日