2021-09-06 170 瀏覽
成間高級茶餐廳樣甘,本身對呢間野期望唔大,估唔到難食到甘,第一次覺得點解可以難食到甘!難食到我地懷疑人生甘,究竟我食緊啲咩???叉燒濃湯通粉,配炒蛋多士 叉燒無乜味,而且味道唔似叉燒,距個味道同大陸叉燒有啲似,但個味淡好多,舊叉燒裡面d肉都染左粉紅色有啲恐怖,d肉好柴好似唔知食緊乜甘,咬左好多下都食唔到有肉味。通粉好淋,係好cheap 既通粉口感,質量好差。講明係濃湯,望落去似水甘淡,飲落去無乜味,聞到有2滴麻油味,家樂牌通粉湯底仲濃味過距,好食過距多多聲。炒蛋好老,食落去似無落油/牛油炒既蛋,食落去/聞落去都無蛋香味。多士上有少少蒜蓉,好奇怪,好難食!成份野我食左五份一就放棄,真係難食到硬唔落!咖哩雞焗飯咖哩汁好難食。雞好鞋,無肉味,係冰鮮無醃過又無煎香過既味同口感。飯好難食。食左三份一就放棄!奶茶顏色正常,飲落無奶香味無乜茶香味,口感唔滑,有微粒,大家樂大快活好味過距!凍檸水最正常係呢樣野,飲得落肚!隔離個女仔叫左碟炒食,見距食左五份一就停曬手就知咩事。拿拿地埋單走人去左m記填肚!

叉燒濃湯通粉,配炒蛋多士
成份野我食左五份一就放棄,真係難食到硬唔落!

咖哩雞焗飯
食左三份一就放棄!

奶茶

凍檸水
最正常係呢樣野,飲得落肚!

隔離個女仔叫左碟炒食,見距食左五份一就停曬手就知咩事。

拿拿地埋單走人去左m記填肚!