2021-11-18 270 瀏覽
星期日差唔多兩點幾先嚟到元朗,今次去遠離少少元朗市中心嘅地點,而且呢到隔離有個多層停車場,所以好方便我哋。地點唔難搵,基本上係惠康後面條街。我初初好驚星期日會Full House但人唔算多,地方尚算闊落,坐得舒適。兩個人點了兩份Lunch Set,一個娘惹咖喱軟殼蟹飯,一個西班牙海鮮意大利麵,Lunch Set轉泰式奶茶每杯+12,然後再點了一個Cajun fries,點咗個店員Cajun sauce 即係咩sauce,佢答我哋辣辣哋,好啦試吓見個Menu寫推薦。咖喱軟殼蟹飯個咖喱幾好食,而個意粉味道可以,個人略嫌個意粉無Al Dente口感,Overcook咁。Cajun sauce配薯條係好yummy,值得推薦。泰式奶茶以樽裝出現,幾特別👍🏻 唔會太甜,啱我口味!雖然呢到係Cafe嘅格局,而且都可以飲咖啡,但佢配以泰菜fusion 出現確實驚喜👏🏻 小店算不錯,值得支持!

泰式奶茶
Cajun  Fries