2014-06-24 1055 瀏覽
今個星期難得放假, 而又特然好想食All Day Breakfast,之前又聽人講話新蒲崗Mikiki商場有得食, 於是就上網search下,最後發現咗哩間餐廳嚟到見到個老細好面善, 諗下先記起原來自己以前嚟過一次,嗰陣仲未有All Day Breakfast, 不過質素都唔錯望下menu發覺All Day Breakfast款式都有好多, 大概有8-9款, 至於我向來都係鍾情於jumbo size, 所以揀咗個份量最大嘅,飲品我就揀咗凍咖啡大約等咗5分鐘, 首先嚟嘅係凍咖啡, 咖啡味充足但唔太苦, 糖水份量啱啱好, 唔會蓋過咖啡嘅味道, 整體嚟講都算好ok之後等多太約10分鐘, 主角終於出場, 整份早餐包括有:雜菜沙律, 薯餅, 粟米, 蘑菇, 廚師腸, 牛仔腸, 香草腸, 煙肉, 英式鬆餅&麥包多士粟米&蘑菇 - 食得出係就咁搵水烚, 令我有少少失望, 煙肉 - 煎得太過火, 食落感覺好似食緊豬肉乾咁, 沙律 - 沙律菜好明顯係貨尾(我嗰碟係完全冇紫椰菜, 只得幾條生菜, 而其他早過我order嘅人有好多) 鬆餅 - 完全冇加熱凍冰冰, 多士 - 烘得唔夠熱廚師腸, 牛仔腸&香草腸
All Day Breakfast
最後發現咗哩間餐廳

嚟到見到個老細好面善, 諗下先記起原來自己以前嚟過一次,

飲品我就揀咗凍咖啡

大約等咗5分鐘, 首先嚟嘅係凍咖啡, 咖啡味充足但唔太苦,
糖水份量啱啱好, 唔會蓋過咖啡嘅味道, 整體嚟講都算好ok

之後等多太約10分鐘, 主角終於出場, 整份早餐包括有:

粟米&蘑菇 - 食得出係就咁搵水烚, 令我有少少失望,
煙肉 - 煎得太過火, 食落感覺好似食緊豬肉乾咁,
而其他早過我order嘅人有好多)
鬆餅 - 完全冇加熱凍冰冰,
多士 - 烘得唔夠熱
廚師腸, 牛仔腸&香草腸 - 煎得啱啱好, 夠熱得嚟冇爆, 但比較咸
波蛋 - 煮得啱啱好, 蛋白好滑, 蛋黃亦都好流心, 不過可能烚嘅時候落白醋重手咗所以偏酸

整體嚟講整份早餐都有好大進步空間, 希望下次嚟食會好啲啦

2014-06-24