2023-07-31 853 瀏覽
講到西餐除左食物要系好西外 更重要系食個環境同氣氛 平時工作咁忙碌 放工後既dinner當然要chill下 放慢節奏 Fika就系個吾錯既地方 環境既舒適 坐系bar枱到 望下街景 放空下自己😌🥑牛油果蟹肉脆餅 $88蟹肉份量都多 加左啲牛油果蓉 小紅椒粒 小清新 口感更豐富 另外面頭有啲三文魚子系面 增加鮮味 作為餐前小食一流😊🍝Fika 自家製雙重煙楠肉卡邦尼意粉 $158必食推介 呢個系餐廳既招牌菜用上來自意大利既豬面肉同自家製五花肉mix埋一齊 炒過之後油脂迫曬出黎 好香豬油味 而且食落脆身面頭灑滿曬芝士粉 配埋蛋汁 撈勻連意大利粉一齊食 味道濃郁 口感又滑 真系一絕👏🏼🐔Fika 炸雞配青檸乳酪醬 $78外皮炸得乾身 仲撒滿香辣粉 好惹味 新鮮炸好 咬落出曬煙 又咔啦咔啦聲青檸乳酪醬調較得好特別 好夾個炸雞🤪💭餐廳環境舒適 的確帶到人一個relax既感覺 野食水準吾錯 好多都系自家創作調整 幾有心思😃

🥑牛油果蟹肉脆餅 $88
蟹肉份量都多 加左啲牛油果蓉 小紅椒粒 小清新 口感更豐富