2017-07-29 1512 瀏覽
其實我都係呢間店既常客, 間唔中都會嚟呢到食LUNCH, 由於有JOIN本店既FB, 所以知道呢到租約期滿做到8月13日就關門大吉, 今日好明顯比之前少人咗, 雖然有訂位但去到個場都比較冷清, 都只係LUNCH 1:15, 好多侍應都生口面, 同埋當日都唔見老闆在店蒜蓉包 - 以前呢到既餐包係香草麵包嚟, 但今次轉咗做蒜蓉包, 真係覺得好好味, 蒜蓉又多麵包又脆口, 正....是日餐湯 同 是日沙律 - 沙律夠新鮮, 湯都還可以日式牛肉生薑燒飯 - 賣相還可以, 但汁唔夠多, 味道雖然唔差, 但料少飯多少汁日式豬軟骨濃湯烏冬 - 賣相一般, 紫菜唔新鮮, 有啲淋咗, 豬軟骨過咗火位唔得軟熟, 烏冬都有煙韌 口感凍檸茶 - 冇之前咁好飲, 茶味唔濃好淡, 檸檬都算新鮮, 但味道大不如前*** 初頭以為呢到轉咗手, 點解啲食物質素好似差咗, 記得之前仲有飲食雜誌介紹過同做過訪問添, 過咗一排先知佢地轉咗手, 因為啲食物水平同以前真係有啲分別, 今次最欣賞都係碟蒜蓉包
是日餐湯 同 是日沙律 - 沙律夠新鮮, 湯都還可以

2017-07-05