2016-04-01 754 瀏覽
荃灣啲人食泰國野都係去路德圍果間架啦,但我想介紹呢間,我覺得好食過路德圍既,五個大人四個細路就去食''金泰皇'',泰國餐廳黎講地方算闊,可以比啲小朋友行下!叫左蒜蓉包4碟,超好味,蒜蓉包焗到好脆,中間位置軟軟地,仲搽左好多蒜蓉,除左好香好夠味,小朋友好鐘意食,一人食兩條Tim叫左冬蔭公湯同埋明爐烏頭,酸酸地幾開胃,明爐魚肉新鮮,唔會老!好味至於串燒叫左牛+豬+雞,我仲覺得無咩特別,就咁燒都應該係果啲味唔會有咩變化架啦!生蝦都幾好味,爽口既,因為出面有啲係漿漿地口感,就唔好食喇!鳳爪沙律,酸辣酸辣!不過如果唔食得辣既,就唔好叫!因為都算辣!金邊粉好好味,酸酸甜甜,啲金邊粉唔會炒到爛哂,一條條,入哂味!呢間野我會再幫襯

小朋友好鐘意食,一人食兩條Tim

蒜蓉包
東蔭公