2020-11-04 170 瀏覽
好耐之前食過一次晚市omakase 一直念念不忘 呢排終於去食多次!🥰叫左個金 set ($1380) - 有前菜 冷物 刺身7點 碗物 和食 天婦羅 壽司5件 前菜有 白雲燒 金鯛 章魚群邊 - 我第一次試白雲燒,個口感好特別,師傅既刀工切到d魚皮好有口感,好得意😍 金鯛同章魚群邊都好適合做前菜!凍豆腐都係前菜一部分,好有去左日本既感覺,好正🤤🤤特別想介紹刺物 - 有目鯛 Toro 象拔蚌 獅魚 梳子魚 - 黎到最重要既食TORO環節,返工咁辛苦都係為左呢個食TORO既時間🤣TORO真係入口即溶真係好正!目鯛都好有魚既鮮味,食落去都好有質感,而象拔蚌就好新鮮,食到海水既鮮味🥰 獅魚同梳子魚都係我地平時好少會有機會食到既魚,兩個都唔會話好重既味道,上面再加左塊好青香既葉,食落口個衝擊感好大😳食完刺身就有暖笠笠既蜆湯 🥣 - 蜆湯我地突登order左兩種,兩種既味道相差少少,但已經分到兩種味對食材有唔同既影響!然後上和食 和牛腩 - 呢真係不得了,應該係用左慢煮既方法先可以令到D肉可以咁淋身,又唔會冇左牛味,同埋日式既煮法其實仲會有少少甜味既感覺🤤之後到重頭戲天婦羅 - 呢碟天婦羅係驚為

凍豆腐都係前菜一部分,好有去左日本既感覺,好正🤤🤤

之後到重頭戲天婦羅 - 呢碟天婦羅係驚為天人!!炸衣1D都唔厚,食材都唔會煮得太熟,食物既鮮味完全鎖住左係天婦羅層衣裡面,好好味😭😭😭🥰

壽司 🍣 當然要大推海膽😍 雖然細細份,但其實下面D飯係包埋左帶子粒,帶子粒痴住曬海膽既汁,索曬D味,真係正到不得了😋😋