2007-01-25 4 瀏覽
經過明記幾次都想試,但一直都無掟起心肝走入去,尋日喺附近做完facial成九點鐘,飯都未食但只係有少少肚餓,諗起明記就喺附近,重唔係天注定要我試?選擇買外賣,要了一碗樣樣齊同一碟齋腸粉,總之講得出的雞內臟都好齊,還有一舊雞肉,兩舊魚肉同五分一舊皮蛋,粥底夠綿,食完唔多覺口渴,但d內臟切得都好碎濕濕,腸同腎夠爽口最好食,至於腸粉就夠滑。但發現明記有埋車仔麵,$10三餸連面,等外賣時見到門口個阿叔齊緊一碗,好似都幾大碗吓,下次有機會要試試!一不做二不休,行咗去廟街榮興買埋蘿蔔糕,n年前好鍾意向呢度食消夜,必叫豬骨粥同蘿蔔糕,勁鍾意食呢度d蒸蘿蔔糕,夠淋patpat,可惜,闊別n年,第一啖入口,竟然覺得有d苦,係未蘿蔔未當造?