2018-04-13 170 瀏覽
呢間以上海菜為主既餐廳,用新式既手法將上海佳餚程現出黎。就咁聽已經流曬口水、滿心期待呀!龍門一番,門面既設計,簡潔得黎比到客人一種滿高級既感覺。o(*////▽////*)q入面環境幾闊落,設計裝飾以簡約為主。而座位方面都有分圓桌同卡位等,方便一班人或兩三個用餐。餐紙都花左心機設計,第一眼睇以為有得花大富翁。嘻!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و坐底左會有服務員問你飲咩茶,都幾多種類揀架!小編同朋友就分別揀左人參烏龍、普洱茶。茶位要每人十八蚊,都幾貴下(。 ́︿ ̀。)ノ呢到既沙鍋湯聽人講都吾錯架!不過,小編今次得兩條友驚飲吾曬。最後都冇叫到呀!下次搵多啲人黎再試下先!以下就介紹下小編食左啲乜啦(=^x^=)。蟲草花醉雞(hkd$78) 醉雞雞肉嫩滑、酒味適中,但吾系太滲得入雞肉內。面頭加左蟲草花做一啲點綴,不過不失啦。花雕醉豬手(hkd$72) 感覺上比醉雞入味、豬皮筋位爽彈稔軟。小編幾鐘意呢碟(*≧ω≦)!黃金鍋巴(hkd$78) 吾知有幾多人知鍋巴系咩黎呢?無錯拉,系炊既時候黏系鍋底既焦層。呢碟鍋巴既賣點系蛋黃味濃、脆卜卜既同時吾會太油或太乾。最近都好流行蛋黃味既嘢食,不妨一試!粒粒帶子炒飯(hkd$7

茶介

以下就介紹下小編食左啲乜啦(=^x^=)。

蟲草花醉雞

花雕醉豬手

黃金鍋巴

粒粒帶子炒飯(hkd$78) 炒得尚算香,加上臘肉豐富左帶子炒飯既味道。作為主菜都系一個不錯的選擇。
帶子粒粒炒飯

魔鬼天使小龍包(hkd$58) 就咁睇個名,都應該吾會估到系乜黎。黑色,系由豬肉、海膽、墨魚汁皮、黑蒜肉組成既魔鬼小龍包。白色,系由帶子、豬肉、魚子醬組成既天使小龍包。兩者賣點都系創新、特別,而且湯汁非常豐富,值得一試!
天使魔鬼小籠包

影翻張大合照先。留意翻,其實好多菜色都好大份,小編與友人最後系出盡力都系清吾曬枱面上既食物,做左大晒鬼( ・᷄ὢ・᷅ )!
2018-04-10
蟲草花醉雞