2021-12-16 405 瀏覽
上個週末約咗好耐無見嘅中學同學去聚下, 疫情下久未見面, 難得機會下揀左間未去過嘅. 地點尚算方便, 就在九龍站上蓋, 位於ICC 101樓, 估唔到部lift又幾快喎.門口金碧輝煌, 好有名貴食府嘅格局, 裡面裝修都好靚, 枱與抬之間又有適當距離. 坐得舒服安心.落地大玻璃可以睇到一部份海景, 同大部份九龍市景, 好清楚. 至於食物方面, 大致上比普通酒樓精緻, 擺盤有心思. 我個人推薦鮑魚燒賣(真係有成隻鮑魚響燒賣上面)、生拆海蝦泡飯(個湯好鮮好濃)、楊枝甘露. 聽講楊枝甘露仲係呢度嘅創辦人首創. 所以特別好味.當然有咁嘅食物質素, 地理位置, 裝修, 服務, 價錢一定係相對嘅. 我覺得都值得嘅. 但可能間中嚟一次都唔錯嘅.
鮑魚燒賣

生拆海蝦泡飯