2020-09-18 986 瀏覽
📌突然收到Vivva會員期間限定優惠,自助晚餐買一送一。 之前食過唔錯,果斷立刻訂位。☺️.📌特登早10分鐘嚟到,諗住影吓相先啦。自助餐18:30先開始,18:20啲人已經拎緊嘢食,餐廳本身又唔夠員工,食客完全冇枉管陷入瘋狂狀態🤦🏻‍♀️。.📌現場目測八成客人都係長者,嚇死我,以為去錯咗長者活動日😳🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一個人唔止一次⋯⋯🤬要同啲長者爭食⋯唉⋯⋯點同佢哋爭吖‼️莫講話爭食,直情連相都影唔到😭.影到相嗰啲都係唔使爭嘅,味道ok唔難食嘅!黑椒牛仔骨算係全場最🈶️味又唔使搶嘅👍📌呢個唔知咩蒸魚,咁大條🐠少不免會🈶️啲嚡口,不過見到啲汁冇乜油水就知係健康版啦‼️又唔知廚師師承邊豎,蒸魚用葱花嘅?唔通切好晒諗住炒飯用嘅?食客走咗9⃣️成先影到呢張相咋😅‼️📌敬送嘅花膠本身冇味(見到塊膠白雪雪都知)諗住淋個蠔油漿粉攪掂🤦🏻‍♀️。入口🉐️陣腥味,試咗1⃣️啖都食唔到啦🤮🤬原來平時自己喺屋企炆嗰啲係咁好味㗎😅📌呢半邊《送》嘅龍蝦🦞聞落係🈶️蒜香🧄味,不過佢好叻呀,我係見唔到一粒蒜蓉嘅,莫非精髓在靈魂?!望落佢嘅肉身乾過我腳踭,試一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最慘係𡁻佢連一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返
📌現場目測八成客人都係長者,嚇死我,以為去錯咗長者活動日😳
🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一個人唔止一次⋯⋯🤬
要同啲長者爭食⋯唉⋯⋯點同佢哋爭吖‼️
莫講話爭食,直情連相都影唔到😭
影到相嗰啲都係唔使爭嘅,味道ok唔難食嘅!
鐵板燒
天婦羅🍤
龍蝦包、脆皮炸子雞

黑椒牛仔骨算係全場最🈶️味又唔使搶嘅👍
黑椒牛仔骨

又唔知廚師師承邊豎,蒸魚用葱花嘅?唔通切好晒諗住炒飯用嘅?
蒸魚

食客走咗9⃣️成先影到呢張相咋😅‼️
冷盤海鮮

原來平時自己喺屋企炆嗰啲係咁好味㗎😅
蠔皇花膠扣鴨掌

望落佢嘅肉身乾過我腳踭,試一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最慘係𡁻佢連一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返落原碟。因為太樣衰唔好出鏡🤮
其實《送》🉐️咁冇誠意,出埋啲咁嘅品質仲衰過唔送,浪費食物之餘又做衰自己個名⋯何必呢?
仲有呢啲所謂《送》嘅,咪又係一早整定,點解要差唔多8點先serve呢?🤔
蒜蓉牛油燒龍蝦

全場最正常係個甜品🍮‼️ 味道少甜,食多杯都冇🈶️怕😋
各式甜點

📌去到甜品時間已經要大排長龍,好在人人爭主食時我去咗食甜品,先輕易試齊咁多款咋!
👉雪糕要客人再三催促先refill少量

👉今晚當自己去咗食甜品buffet會開心啲!☺️