老老豆豆,起初朋友話去𠵱間嘢食飯,個心係無乜期待,以為又係打卡為主,飲食為副嘅餐廳,點知有驚喜🙌-佢個set 有兩款定好嘅前菜,我哋嗰日係藜麥沙律、帶子裙邊配海帶/小松菜,再喺大約十款主食中任揀兩樣,有全素有肉類,部分更用上本地食材入撰,抵讚。另可配飯或加$10轉蕎麥麵,同埋加$20可揀$40或以下嘅咖啡,多咗補差額即可。咖啡叫咗熱mocha,偏nutty ,表現不過不失。食物方面,我哋揀咗本地鹽田梓鹽燒鮮帶子、大葱杏鮑菇和牛粒🥩、蓮藕薯仔沙律🥗,帶子四粒都煎得恰到好處,其中一粒上面仲有好大一粒鹽,貨真價實😆,和牛略微過咗火、有啲韌、但肉汁濃郁,送飯一流。至於蓮藕薯仔沙律,最驚喜係個蓮藕炸得好脆、好香口,幾得意,薯仔沙律好大嚿,薯味濃,甜甜地,有啲啲奶香,食完好似食咗兩碗飯。最後,嗌咗個抹茶蛋捲為朋友嚟個小小生日🎂驚喜,店員超細心為我哋準備手繪生日牌,仲醒目配合,成功製造驚喜一刻,好開心🥳個蛋捲仲要唔止賣相一流,食落驚喜到瞳孔放大👁👁綠茶味好濃,平衡做得好,不過於苦澀,甘中有甜,忌廉柔滑,奶味輕輕點綴,蛋糕口感綿密,好得人鍾意❤️

帶子裙邊配海帶/小松菜

咖啡叫咗熱mocha,偏nutty ,表現不過不失。
Mocha

本地鹽田梓鹽燒鮮帶子