2010-06-09 9 瀏覽
今次係我第四次來這個熟食中心食飯的,記得由第一次農夫包,手撕雞之後豬扒包到今次的黑醋骨,對這個熟食中心的感覺十分良好,價格低廉外~味道還很有水準,首先講下環境~環境:可以講位置一般唔算方便,地方頗大,不過時常都冇位(太多人啦,特別晚餐時間)衛生:因為人太多,所以有D亂嘅感覺,勝在清潔的人員手腳頗快捷~~合格講返今餐~要了一個黑醋骨飯餐,黑醋骨with飯+例湯total$25~十分經濟例湯:好普通的例湯,勝在冇乜味精,不過不失黑醋骨:份量一般,黑醋味頗強,酸酸地(要配飯一起食,唔係就太over啦),黑醋骨表面由一層糖包著十分脆(要襯熱食唔係凍左,d糖會變硬),因為肉用黑醋醃過,所以肉質會變軟,做成外脆內軟,口感層次一流總結:可以話很好的一餐,價廉物美,特別要說的是黑醋骨比手撕雞好食~不過份量上就手撕雞勝出~
例湯:好普通的例湯,勝在冇乜味精,不過不失
白飯
黑醋骨