看見網友打卡,才認識這隻可愛小企鵝😌,估唔到原來是屯門悅品酒店的主題公仔,一於過去打卡,食埋個Buffet😋一進門就已經見到好大架火車啦!🤗 上到來二樓,仲有好多小企鵝裝置打卡位呀!😍原來衣隻小企鵝吉祥物叫做Cappy哦!🤗酒店內的火車主題餐廳 The Platter 正在推出《鮑魚•龍蝦•‘蠔’華尋鮮•自助晚餐》,我們還被安排坐在車廂中享受這趟美食之旅🥰海鮮冷盤有蝦、藍青口、翡翠螺,長蟹腳以及我最喜愛的麵包蟹,超大隻又多膏,一開波就俾我一口氣食咗三隻🤭,即刻回左一半本啦!😂🤣除左熟食區長期都有既上湯龍蝦伊麵外,現場還有即焗芝士波士頓龍蝦,趁熱食好好味,我個隻個頭仲有好多膏添!😋仲有即燒活生蠔,燒羊鞍,牛扒等等,最後食番碗鮑魚雞粥暖暖胃😉,即刻進攻甜品區,有朱古力噴泉玩,又有Häagen Dazs 及 Mövenpick 雪糕 ,喜歡還可以配上窩夫一起食😍

原來衣隻小企鵝吉祥物叫做Cappy哦!🤗