2024-04-25 4 瀏覽
海鮮粥底火鍋幾時都咁岩我呢啲鍾意食海鮮既人😛 今晚嚟到大角咀滿粥,嗌咗個肉蟹2人套餐🦀-沙白&蜆完全無沙! 鮮味無窮,話咁快食晒haha-蟶子蟶子淥一淥好快就可以撈上嚟食. Q彈爽甜😎-魚肉應該係脆肉鯇,因為係我鍾意既質感:爽彈香滑~🙈-鮑魚首先第一樣要讚嘅係啲海鮮洗得超乾淨! 鮑魚係連個外殼都一樣咁乾淨👍 新鮮既鮑魚當然好美味😌-蝦超級新鮮,因為送上嚟嗰陣啲蝦仲郁緊🫣🥲 好彈牙、肉質紮實🦐-肉蟹終於到是晚主角出場啦!蟹肉超多汁、勁新鮮,蟹蓋仲有少少蟹膏食到 😋然之後就要落粟米、芋頭粒 和 南瓜粒for最尾既海鮮粥。仲未完呢,因為個套餐係包埋六款其他任揀嘅配料呢。我哋嗌咗美國肥牛、黑毛豬腩片、手工鮮蝦雲吞、醬爆瀨尿牛丸、魚腐竹卷 和 萵筍。每樣配料質素都相當之唔錯,可以放心嗌~最後侍應會幫我哋加粥膽、蛋漿、豬油渣、芫荽、菜脯、冬菜 和 蔥花一起連埋之前煮落既海鮮精華粥汁熬製咗一大碗海鮮粥,份量係夠2個人每個人食3碗粥,食完真係好滿足好飽!🤗

-沙白&蜆
完全無沙! 鮮味無窮,話咁快食晒haha
-蟶子
蟶子淥一淥好快就可以撈上嚟食. Q彈爽甜😎
-魚肉
應該係脆肉鯇,因為係我鍾意既質感:爽彈香滑~🙈
-鮑魚
-蝦
超級新鮮,因為送上嚟嗰陣啲蝦仲郁緊🫣🥲 好彈牙、肉質紮實🦐
-肉蟹

然之後就要落粟米、芋頭粒 和 南瓜粒for最尾既海鮮粥。