2018-11-24 231 瀏覽
天氣開始轉涼、所以前晚同朋友訂左檯一行4人黎左呢間主打蒸氣火鍋🍲既《小漁港》,嘩!黎到都好滿場,好好生意!店員比左個menu 地睇,我地就叫左個是日廚師精選套餐,$298/位,週一至週四埋單價雜項全免包括(加一.茶芥.小食),真係超值!店內有個大魚🐠缸,裝修風格都幾有葡萄牙🇵🇹階磚設計。我地等左一陣店員送上一盤好鮮味既刺身拼盤(北寄貝,吞拿魚,象拔蚌同帶子),超鮮甜肥美!😋😋😋 店員將瀨尿蝦放係蒸爐上,而下面就有生米,瑤柱同南瓜🎃,較好時間一夠鐘就有得食,而我地就叫左一款小食,避風塘鮮魷($68),好多香蒜辣椒🌶️炒好香口,食完就夠鐘,店員好窩心幫我地夾住放係碟上,幫瀨尿蝦按摩完食特別鮮甜好味,之後就到蒸大蝦🍤,粉絲扇貝同鮑魚,再蒸聖子,蜆同象拔蚌仔,所有海鮮蒸完鮮味出晒黎,原汁原味!😍到蒸條馬友魚,完全唔腥同唔太多骨!魚肉鮮滑!終於到最期待既膏蟹登場,蒸完變左鮮橙色好靚!好多蟹膏同蟹肉都好鮮味!最尾到食雞肉冬蟲草烏冬,索晒雞汁味!寶物沉鍋底!南瓜🎃瑤柱粥吸晒所有海鮮汁精華,粥底很棉,食唔停口!個套餐仲有甜品:抹茶🍵和菓子,綠茶味很濃,晶瑩剔透!秋冬最佳選擇就係又健康唔太熱氣既蒸氣火鍋!🍲!
++++++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
刺身
瀨尿蝦