朋友新居入伙,今日就陪佢去荃灣ikea揀下家具,順便食埋晚飯🥣中國染廠大廈翻新後多左不少新式食店,花多眼亂,我地最後揀左食上海菜尼間龍門一番門面吸引,有開放式卡坐,又闊落又舒適,店員安排我地坐店內店內環境幾有格調,燈光柔和,樓底特高,空間感十足,感覺不錯多款蟹粉菜式,看似吸引主食同湯包湯餃類亦有不少選擇,而且圖文並茂非常吸引女士們喜愛💕嘅蔬菜🥬同甜品類亦種類繁多,包羅萬有,梗有一款啱你口味餐具整潔,獨立茶具別具風格按個人口味自選茶葉,我揀左人參烏龍茶,入口香濃,之後仲回甘添,推介蘆筍芙蓉蝦球,賣相吸引,份量好足,有成八隻鮮蝦,隻隻透明爽甜,十分新鮮蘆筍鮮嫩翠綠,非常美味,蛋白又嫩又滑,又會太油魔鬼天使小籠包,配色鮮明,分白黑兩款口味,白色天使有魚子醬點綴,顯得名貴,內䐄係帶子同豬肉,肉汁豐富,非常美味黑色魔鬼用海膽點綴,十分鮮甜,外皮用左墨魚汁,肉䐄係黑蒜肉同豬肉,同樣肉汁豐富,味道極有層次金湯腿蓉浸冬瓜,冬瓜清甜入味,件件通透高力豆沙配雪糕🍦,賣相吸引,高力豆沙好有分量,口感鬆軟,甜度適中雪糕🍦配上朱古力醬同棉花糖,好睇又好味,好有口感走時發現有張獨立圓枱可容獨十多人,好適合一家大細

店內環境幾有格調,燈光柔和,樓底特高,空間感十足,感覺不錯

多款蟹粉菜式,看似吸引

主食同湯包湯餃類亦有不少選擇,而且圖文並茂非常吸引

餐具整潔,獨立茶具別具風格

茶介

蘆筍芙蓉蝦球

蘆筍鮮嫩翠綠,非常美味,蛋白又嫩又滑,又會太油

魔鬼天使小籠包

金湯腿蓉浸冬瓜

金湯腿蓉浸冬瓜,冬瓜清甜入味,件件通透

高力豆沙配雪糕

雪糕🍦配上朱古力醬同棉花糖,好睇又好味,好有口感

走時發現有張獨立圓枱可容獨十多人,好適合一家大細前來進餐,大家大妨試試啊
茶介
蘆筍芙蓉蝦球