2023-11-05 22 瀏覽
幸福就是🫶🏻遇上法國藍帶餅師大推泡芙、瑪德蓮蛋糕🫶🏻<芝麻湯圓puff>入面mochi好煙韌,芝麻味超濃!<腐竹薏米puff>啖啖清新嘅豆香,食到一片片腐竹🥰<特濃開心果麻糬puff>My favourite! 我係開心果fans,好少食到咁濃嘅開心果醬亮點係有焦糖crumbs🫶🏻<黑糖珍珠奶茶puff>好濃嘅焙茶味,係我至愛嘅”少甜”甜度麻糬好出色,好似食緊黑糖珍珠咁🤓如果想加甜,仲可以自己加”黑蜜醬”<法式焦糖燉蛋puff>焦糖面好無敵,非常crunchy❣️好似食緊crème brûlée咁近排新推出嘅秋意濃濃口味puff🍁<栗子麻糬>🌰入面有大大粒栗子,啖啖濃郁栗子蓉,mochi非常煙韌軟糯👍🏻<台式芋泥鹹蛋黃肉鬆>我向來係鹹甜mix fans🥰推介!芋泥份量好澎湃、入口軟綿,有鹹蛋黃香之餘唔會太膩,配肉鬆好完美💯瑪德蓮assorted box:包括: 煙肉芝士(成為我早餐之選)、糖不甩、京都抹茶紅豆麻糬、原味、Lotus焦糖餅乾最中意係糖不甩🫶🏻中意花生嘅朋友一定要試

幸福就是🫶🏻遇上法國藍帶餅師
大推泡芙、瑪德蓮蛋糕🫶🏻

<芝麻湯圓puff>
入面mochi好煙韌,芝麻味超濃!

<腐竹薏米puff>
啖啖清新嘅豆香,食到一片片腐竹🥰

<特濃開心果麻糬puff>
My favourite!
我係開心果fans,好少食到咁濃嘅開心果醬
亮點係有焦糖crumbs🫶🏻

<黑糖珍珠奶茶puff>
好濃嘅焙茶味,係我至愛嘅”少甜”甜度
麻糬好出色,好似食緊黑糖珍珠咁🤓
如果想加甜,仲可以自己加”黑蜜醬”

<法式焦糖燉蛋puff>
焦糖面好無敵,非常crunchy❣️
好似食緊crème brûlée咁

近排新推出嘅秋意濃濃口味puff🍁

<栗子麻糬>🌰

<台式芋泥鹹蛋黃肉鬆>

瑪德蓮assorted box:
最中意係糖不甩🫶🏻中意花生嘅朋友一定要試!
入面仲有軟軟嘅麻糬!

最後仲食左: <開心果蛋糕樽>
開心果充滿焦糖香味,好似食緊爆谷咁❣️
加上戚風蛋糕
實在太幸福喇!