2022-05-04 261 瀏覽
淥鼎記終於開到旺角啦😍😍之前一直都想試吓~趁佢5月1號至4號有新開張優惠,趕上尾班車🚌可惜同行要有四個人先送一隻松葉蟹,唯有下次再食過啦🤣🤣呢度嘅形式好似家嫂,不過佢嘅主菜就有四款選擇:椰子雞/麻辣烤魚/麻辣雞煲/酸菜魚,四揀一,最後我哋聽佢哋嘅推介揀咗招牌酸菜魚,小麻小辣😎上到嚟真係勁大碗,啲魚又好滑好嫩,仲有寬粉😆👍🏻食完都飽咗3成🤣🤣同時佢哋仲上咗四款前菜,手撕雞真係好好食😋芝麻合桃都炒得好香口👌🏻食完酸菜魚仲有刺身,按人頭計嘅,我哋今次就有吞拿魚、三文魚🍣帶子、蝦🦐同埋鮑魚😍一啲都唔腥,都真係幾好食👍🏻之後就打邊爐啦!!湯底都有四款,我哋就揀咗佢哋推介嘅豬骨湯,唔好以為係普通野,真係有四條大豬骨,勁多骨髓😋😋識食嘅人有福了😆仲有送一碟牛小排,啲花紋都幾靚😌配料就係掃QR code落單,基本嘅丸、豚肉都有齊👍🏻仲有送一個海鮮拼盤😜真係多到食唔晒🤣🤣🤣出面有調料區和飲品櫃🧃竹蔗茅根同埋雪梨水都係自己煲嘅👍🏻👍🏻非常解渴好飲!最後估唔到我哋三個女仔真係可以清晒啲嘢食😅仲食埋兩個烏冬😆😆佢哋仲會送Häagen-Dazs雪糕🍦一人一杯正呀😜😋呢間最正嘅位係冇限時,最長1730入座,可以食
呢間最正嘅位係冇限時,最長1730入座,可以食到10:30😨😨😨而且卡位都好闊落,全場都係卡位,兩個人黎食就正啦😆😆❤️
PS 佢哋嘅服務真係好好,勁有禮貌🙏🏻🙏🏻好難得做任食火鍋🍲都做到咁有笑容😊親切
酸菜魚
前菜