🔹️早前在雜誌看到 ‘’得閒飲茶‘’ 有傳統而新點心食, 老闆亦是一位擁有三十多年豐富經驗的點心師傅, 令我們忍唔住要試試🥢🔹️店內簡潔衛生、服務稱滿意👩‍💼👩‍💼食物高質👍有多款由師傅用心製作的特色創意點心選擇🤔即叫即蒸熱騰騰送上, 價錢親民💰 茶芥$6/1位, 免加一😄😄🔸️千島醬脆皮蘿蔔糕🧆以滿滿的蘿蔔絲餡料和脆卜卜的外皮, 口感外脆內軟, 加以木魚絲和千島醬真係Perfect Match👍👍🔸️蟲草花魚翅灌湯餃🍲蟲草花和湯底清醇甘香, 內裡滿滿肉餡, 啖啖鮮甜美味😋🔸️春風得意腸🌯以幼滑腸粉包着栗米粒、菜粒、鮮蝦、脆皮, 上層加上蟹籽, 口感多層次, 色彩繽紛, 必試呀🌈🔸️豆沙QQ小白鼠🐭以QQ造型小白鼠糯米糍, 煙煙韌韌, 加上椰絲充滿椰香, 豆沙餡料味道不太甜, 以瓜子做鼠鼠耳朵和餅乾做尾巴, 挺有心思💞🔸️姬松茸燉排骨🍵以香噴噴熱騰騰駕到, 香濃姬松茸味道和滿滿肉香, 健康正氣🍵🥄

🔸️千島醬脆皮蘿蔔糕🧆

🔸️蟲草花魚翅灌湯餃🍲
蟲草花和湯底清醇甘香, 內裡滿滿肉餡, 啖啖鮮甜美味😋

🔸️春風得意腸🌯

🔸️豆沙QQ小白鼠🐭