餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-20 119 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.7/5💜 銅鑼灣新開咗韓國居酒屋🏮香港的韓國料理好多,但係高級嘅韓國餐廳就比較少。餐廳的環境舒適,而且菜式選擇多,成個環境和氣氛都覺得好Relax☺️ ✅前菜前菜係醃蘿蔔,帶辣味,如果多幾款前菜更開心😆✅牡丹蝦$178兩隻牡丹蝦分別配海膽和魚子醬,用料上乘、擺盤精緻✨牡丹蝦鮮甜,配炸紫菜好夾🦐✅韓式生牛肉$220海膽配生牛肉旁邊有炸紫菜,可以好似牡丹蝦的食法,放在紫菜上面一齊食,味道更豐富☺️生牛肉完全唔會有腥味,配上海膽食到兩種唔同嘅鮮味,係一道好出色的小食❤️✅烤和牛肉$178有啲似日式的牛肉丼,但韓式的味道😂牛肉配上菇和洋蔥🧅同日式的味道完全唔同,味道係偏向韓式的醬汁,烤牛肉細嫩入味👍🏻👍🏻✅八爪魚$258八爪魚烤得好香,口感偏配泡菜好夾👍🏻不過有部份烤過咗小小,但唔算太大影響🙈✅韓牛胸肉$660呢款係頂級1++韓牛胸肉,見到啲牛就已經覺得好吸引😍忍唔住即刻打卡📷牛胸肉油脂分佈平均,水芹菜會同牛肉一齊炒,店員會即場烹調,技巧熟練,相信一定訓練有素👍🏻炒好之後會放喺一邊,炒埋其他嘅配菜,有芽菜、韭菜、蕨菜、泡菜和菇牛肉口感軟滑充滿牛香😋而且每款配菜
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅前菜
前菜係醃蘿蔔,帶辣味,如果多幾款前菜更開心😆
✅牡丹蝦$178

✅韓式生牛肉$220
韓式生牛肉

✅烤和牛肉$178

✅八爪魚$258

✅韓牛胸肉$660
牛肉口感軟滑充滿牛香😋而且每款配菜都好好食,特別係菇!比起平時食嘅更加香♨️

✅NAROO SAENG MAKGEOLLI$390
店員耐心介紹咗呢款就俾我哋,米酒濃度11.5%,味道偏甜易入口,️口感厚身,好適合女仔飲☺見到呢款酒個造型咁特別(唔似酒😂)睇一睇背後有ig,原來係一個新興嘅韓國品牌 @hangang_brewery ,都幾鍾意呢款酒,有機會都想試埋呢個牌子其他的酒🥂

✅Tiramisu$78
用米酒整嘅Tiramisu,旁邊配白朱古力🍫同平時嘅Tiramisu唔同味道,但蛋糕鬆軟,甜度適中,酒味唔會好濃,係一個好唔錯的飯後甜品🍰
Tiramisu

🐻總結
好適合和朋友/情侶慶祝活動🎉一定會留下一個美好的回憶☺️餐廳環境、服務的質素都非常好👍🏻

📍교자상GYOJASANG (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
韓式生牛肉