2019-05-15 2288 瀏覽
是晚,肚腩一行四人嚟到iSquare打個邊爐。閒日夜晚此店唔算多人,我哋被安排坐到窗邊卡座。眺望維多利亞港夜景,欣賞住幻彩詠香江fing噹噹,真係賞心樂事。我哋叫咗個養生花膠雞湯底,侍應會係你面前幫你煮個湯底。等待湯底嘅時間,就食左個象拔蚌刺身,坦白講,呢個象拔蚌刺身係我近年食過最高質嘅一個。新鮮就不在話下,佢係夠晒大條,師傅刀工亦都非常好,切到厚度剛剛好,夠晒咬口,個種鮮甜系口腔爆發出黎真係會停唔到。旁邊啡色嘅膽同內臟,店員會主動提出幫你熟食處理,我哋選擇咗椒鹽炸。二食的確係唔錯!雖然系桶蠔,佢係大隻過你手板,亦都洗得非常乾淨叫嘅嘢唔多,叫左肥牛,手打丸類,雲吞同蔬菜籃,樣樣都好有份量有質素。我發覺食好嘢可能比較專心嘅關係,通常都唔會影太多相講多少少會推薦佢個雲吞,半隻手掌咁大,我估裏面有大約六至八隻鮮蝦!分量十足總結此店價位中上,無開酒嘅情況下人頭都要四位數,不過絕對物有所值

我哋叫咗個養生花膠雞湯底,侍應會係你面前幫你煮個湯底。

雖然系桶蠔,佢係大隻過你手板,亦都洗得非常乾淨