2023-08-25 171 瀏覽
最近去尖沙咀覓食,發現到一見酒吧餐廳食物質素唔錯。鹹蛋黃帶子意大利飯 $138帶子大大一粒,鮮甜美味。意大利飯熟度剛好,米飯鬆軟而有嚼勁,同時十分creamy。加入鹹蛋黃嘅risotto十分美味,口感食落有啲「沙沙」地,味道可口,鹹蛋黃嘅鹹香同帶子嘅鮮甜十分夾。原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168第一次食原隻龍蝦上嘅意粉,賣相十分吸引!龍蝦肉多,肉質滑嫩彈牙,味道香甜。意粉都帶有少許龍蝦汁嘅味道,而非普通嘅奶油意粉。裡面加入咗燈籠椒同蘆筍,令整體口感更豐富。雞翼拼盤 $128佢散嗌嘅雞翼有四種唔同口味,因為我地每款都想食,所以我地叫咗雞翼拼盤,咁就唔使煩。四種口味包括蒜香、蜜糖、香辣同埋水牛城雞翼。我最鍾意食蜜糖同水牛城雞翼,蜜糖雞翼較脆香甜:水牛城雞翼酸酸辣辣。芝士焗薯條 $88芝士焗薯條大份,即叫即做熱辣辣。裡面加入咗幾款芝士,啱晒鐘意食芝士嘅我!每條薯條都被芝士覆蓋住,特別係面頭嗰啲。趁熱食會有拉絲效果,睇得食得又玩得~
最近去尖沙咀覓食,發現到一見酒吧餐廳食物質素唔錯。

鹹蛋黃帶子意大利飯 $138

原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168