餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2019-07-08 154 瀏覽
7月1號book左12點半,可能公眾假期,lunch period去到得兩枱客,所以無限我地坐幾耐。經openrice book,點Alaka menu有75折。一坐低就已經睇中左幾樣野食,雖然係lunch,但起身第一餐就食咁多野,係有啲重口味嘅🤣海膽多士($78/1pc)每件多士上面至少有5-6件海膽,海膽鮮甜,入口即融,多士脆度適中,兩個字:好食隔離個兜係蕃薯條,跟個steak嘅side dish黎,係我哋另外再加$52on top再叫嘅,其實係同炸薯條一樣,但變左蕃薯咁解,意想唔到咁大兜,同埋炸得夠脆,又甜甜地,健康過食薯條香草蛋黃醬焗蟹肉,牛油果,鮮蘆筍配溫泉蛋($148)一上枱嘅時候已經覺得呢碟野嘅外貌好靚,個顏色嘅配搭好refreshing。一刀切落塊個下先知原來係一個完整嘅牛油果中間包住流心嘅溫泉蛋,牛油果上面鋪咗塊一半嘅芝士,啲切粒嘅紅椒同埋蘆筍都好淋,同個蛋黃醬都好夾。但係整體來講成碟菜有啲咸,可能係因為個蛋黃醬有少少重口味,再加埋嗰塊芝士就令到成個菜嘅味有啲過咸左炭燒蘆筍紅菜頭藜麥沙律($138)本身對呢個餸都冇乜大期望,因為我自己本身唔係太鍾意食紅菜頭,但係呢個沙

海膽多士($78/1pc)
海膽多士

香草蛋黃醬焗蟹肉,牛油果,鮮蘆筍配溫泉蛋($148)

炭燒蘆筍紅菜頭藜麥沙律($138)
本身對呢個餸都冇乜大期望,因為我自己本身唔係太鍾意食紅菜頭,但係呢個沙律嘅紅菜頭嗰陣紅菜頭味就唔係十分重,所以個人來講都覺得係易入口嘅,對於如果唔食紅菜頭嘅人來講。沙律個sauce酸酸甜甜,食落個感覺好refreshing。同埋又有啲飽肚嘅薯仔同藜麥long一long肚,食哂成個沙律其實都幾飽

個main course本身想叫慢煮牛小排,但極級唔好彩地係佢尋晚賣晒今日整唔切,所以我哋叫咗另外一款steak
美國一級肉眼 380g ($338)
我哋叫咗medium,medium肉質食落淋滑,唔會話血淋淋咁樣咁但切開仲有少少紅色。表皮都煎得好香口,好食!Side dish係加多$52嘅一個牛油焗蕃茄仔,啲蕃茄仔熟嘅程度係食蕃茄仔最有營養嘅嗰個熟度,又唔會太酸。以佢嘅量來講好似食番薯條係比較抵

呢一餐,總括而言:十分高質,性價比中級
2019-07-01
用餐優惠