餐廳: 樂湯雞麵館 (登龍街)
資訊:

2023-11-28 22 瀏覽
今日同朋友去咗時代廣場附近買嘢同埋shopping, 想食個下午茶,就去咗附近嘅登龍街搵食,咁啱就見到呢一間有花膠雞做招牌嘅餐廳,同朋友就決定入去試吓,朋友話呢一間餐廳喺旺角都有連鎖嘅分店,而且口碑都非常好,下午茶時間都幾多人!✨醉豬手 ! 豬手非常入味,而且充滿花雕嘅味道,非常濃郁嘅味道,呢一個味道亦都非常襯,作為一個前菜嚟講分量都非常多,而且絕對有驚喜,非常推薦大家叫呢一個前菜!✨砂鍋花膠雞湯翅,花膠雞湯次嚟到嘅時候熱辣辣係用石鍋上嘅,湯底亦都非常濃郁,食得出冇任何味精,而且係用老雞去做嘅上湯,食得出餐廳喺湯底嘅心機花咗好多,呢一個菜絕對非常好食,而且呢一個價錢嚟講CP值非常高,喺銅鑼灣嚟講算平,我哋就加咗刀削麵,湯底亦都同刀削麵非常配搭,下次嚟嘅話我會加飯,應該會同飯嘅配搭亦都唔錯!花膠亦都大大件,正!✨杞子蟲草花配翡翠苗,我哋再叫多個菜,都幾好食,上湯豆苗味道一流,分量亦大!我同朋友亦加左個魚皮小食!脆卜卜好味!最後加左杯豆漿!大滿足!